Yritätkö ohittaa ongelmat positiivisuudella?

Minulle hankalia tunteita ovat ne, jotka jotenkin saavat minut tuntemaan itseni huonommaksi ihmiseksi. En pidä siitä, että tunnen itseni kateelliseksi, vihaiseksi tai mustasukkaiseksi. Minulle on opetettu, että nämä eivät ole toivottuja asioita kenessäkään ihmisessä. Kuitenkin nämä kaikki ovat hyvin inhimillisiä tunteita ja jokainen meistä niitä kokee elämänsä aikana enemmän tai vähemmän. Minulle nämä tunteet ovat erityisen vaikeita, koska olen aina halunnut olla näiden tunteiden yläpuolella. Elämänkokemusteni vuoksi en halua, että minuun yhtään yhdistetään näitä tunteita. Haluan olla parempi kuin ne, joiden elämää nämä tunteet hallitsevat. Vaikka tiedostan hyvin, että nämä tunteet ovat ihan normaaleja ja kohtuullisessa määrin ihan terveellisiäkin.

Minulla on etäsuhde meneillään jo viidettä vuotta. Se tuntuu sopivan minulle hyvin. Tapaamiset ovat aina täynnä positiivisia tunteita. Enkä näitä tällaisia ikäviä siihen kaipaakaan. Etäsuhteessa ehkä pystyy paremmin pitämään suhteen positiivisena. Lähisuhteissa nämä tunteet ilmenevät varmastikin helpommin ja nopeammin.

Lapseni ovat jo aikuisia eivätkä asu enää luonani, joten näen heitä nykyään harvemmin. Varsinkin näin korona-aikana. Olen huomannut kummankin kohdalla, että vuorovaikutussuhde on parempi nyt kuin kotona asuessa. Lapsilta on aina ollut vaikeata ottaa vastaan palautetta, siitä ettet ole pystynyt täyttämään kaikkia heidän toiveitaan. Minun kohdallani kyse on ollut aina siitä, että minulla ei ole ollut rahaa kaikkeen mihin monien vanhemmilla on ollut.  Lasten tyytymättömyys on monesti saanut minut tuntemaan itseni huonommaksi vanhemmaksi vaikka monella tapaa olen varmasti ollut parempi äiti kuin moni rahassa kylpevä ja sitä jakanut vanhempi. Mutta siis tämä oli silloin, kun pojat olivat pienempiä ja uskon monen jakavan kanssani tämän tunteen. Uskon lasteni tällä hetkellä arvostan montaa muuta asiaa minussa ja raha on toisarvoinen asia.

Itsekin muistan lapsena olleeni tyytymätön siihen, että vanhemmillani oli vähemmän rahaa kuin kaverieni vanhemmilla. Vaikka siis ihan toisarvoinen asiahan raha on. Vai mitä?

Tähän pohdintaan minut innoitti Kotivinkin mielitreeni Tutuksi tunteiden kanssa.

Nähdään!

-Sanna-

 

Kuva on Pixabaysta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *