KOLMEN ERILAISEN MINIMALISTIN TARINA

RYAN NICODEMUS JA PACKING PARTY

Ryan Nicodemus eli amerikkalaista unelmaa: hänellä oli korkea asema firmassa, kuusilukuinen palkka, hieno talo ja paljon kauniita tavaroita. Silti hän ei tuntenut itseään tyytyväiseksi, onnelliseksi. Eräänä päivänä Ryan tutustui minimalismiin ystävänsä kautta.

Sen seurauksena hän pakkasi kaikki tavaransa pahvilaatikoihin ja otti sieltä tavaran kerrallaan vasta, kun tarvitsi sitä elämässään. Kolmen viikon jälkeen laatikoissa oli silti jäljellä 80% hänen tavaroistaan. Eikä hän kyennyt edes muistamaan suurimmasta osan laatikoista sisältöä.

Tänä päivänä Ryan on yksi vaikuttavimmista minimalismin esikuvista. Hänellä on The Minimalists kanava yhdessä ystävänsä kanssa.

Minimalismi metodi: Packing party. Pakkaa siis ihan kaikki omistamasi tavarat deodoranttia myöten laatikoihin 21 päivän ajaksi. Merkkaa kuhunkin laatikkoon, mitä ne sisältävät. Ota tavara esille vasta, kun sitä tarvitset. Ja niitä, mitä et ota esille, myy ja lahjoita. Älä enää palaa tutkimaan laatikoiden sisältöä.

COURTNEY CARVER JA PROJECT 333

Courtney Carverin muutos kuulostaa ehkä lähimmältä sitä omaani: herääminen, jonka jälkeen rauhallinen ja pitemmän kaavan mukainen muutos kohti yksinkertaisempaa elämää. Courtneyllä herätyksenä muutokseen toimi sairastuminen MS-tautiin.

Minimalismi metodi: Project 333. Courtneyn kehittelemä haaste Project 333 auttaa tyhjentämään vaatekaapin. Siinä valikoidaan 33 vaatekappaletta käyttöön kolmen kuukauden ajaksi. Loput vaatteet laitetaan varastoon, jonka jälkeen valitaan uudet 33 vaatekappaletta. Mukaan ei lasketa kotivaatteita, alusvaatteita eikä urheiluvaatteita. Eli muun muassa takit, kengät, korut ja muutkin asusteet lasketaan.

Projektin tarkoituksena on kiinnittää huomio omaan vaatekäyttäytymiseen – kuinka paljon vaatteita minä oikein tarvitsen arjessani?  Sen pohjalta havahtuu luopumaan sellaisista vaatteista, mitä ei tarvitse. Se vie huomion vähemmän vaatemäärän positiivisiin puoliin.

COLIN WRIGTH JA UNELMA

Colin Wrigth oli aina haaveillut matkustamisesta, muttei ollut koskaan tehnyt sitä. Hän eli saman kysymyksen äärellä, kuin moni muukin: elänkö sellaista elämää kuin haluaisin? Vastauksena kysymykseen, hän keräsi tavarat reppuunsa, hävitti kaiken muun ja matkustaa nyt maailmalla uusissa maissa suurin piirtein 4kk välein, kaikki tarvitsemansa omaisuus repussa. Matkakohteen äänestää hänen lukijansa.

Colinin tarina inspiroi minua. Uskalla elää oman näköistäsi elämää, toteuttaa unelmiasi. Irtaannu pakosta, että elämä olisi pakko suorittaa tietyllä tavalla.

Viimeksi: MITÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄ SAA ENÄÄ OLLA?
Lue myös: MINIMALISMI VAATII VAHVUUTTANETFLIX DOKKARI: MINIMALISM – DOCUMENTARY ABOUT IMPORTANT THINGS

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *