KUN MAAILMA UUVUTTAA – SOPISIKO YKSINKERTAISTAMINEN SINULLE?

Olemme eläneet pitkään maailmassa, jossa kaiken on oltava enemmän.

Tuo enemmän palvelee tiettyä osaa ihmisistä – suurimmaksi osaksi niitä, jotka tuolla enemmällä pääsee rahoiksi tai joille rahalla saatavat asiat ovat lähes itsestään selvyyksiä. Tätä se ei meille monelle ole, mutta jäämme kiinni yrittämiseen, että pääsisimme tuonne samalle tasolle, sillä tuo taso on kaikille yhteiseksi määritetty. Eikä siinä tasossa itsessään sinällään mitään vikaakaan ole, niin kauan kuin pää pysyy mukana ja tietää sitä oikeasti tahtovansa.

On silti tärkeää kysyä: sopiiko enemmän automaattisesti kaikille? Mitä jos saman voisi saavuttaa – mutta eri keinoilla?

Pitkälti elämän tyytymättömyys johtuu siitä, ettei mihinkään osata olla tyytyväisiä, ettei mikään riitä. Onko vastaus siihen se, että tuota tyytyväisyyttä ja riittävyyttä etsitään enemmästä, lisäämällä, uudella ostettavalla?

Toinen vaihtoehto taas on etsiä sitä vähemmästä. Mikä riittää? Mikä on tarpeeksi? Voisiko tarpeeksi ollakin ihan vain tämä?

Jolloin tuosta imusta vapautuminen on järin keventävää. Ettei mitään tarvitsekaan ajaa takaa, että sitä onkin ihan tässä näin vain.

Vähemmän hidastaa elämää ja auttaa keskittymään olennaiseen, kun vastaavasti enemmän johdattaa helposti harhapolulle. Silloin on hankalaa ymmärtää ja nähdä mikä on aidosti elämässä tärkeää. Toki ne eivät sulje toisiaan pois, mutta enemmän helposti unohtaa ne elämän perimmäiset ja yksinkertaiset asiat. Syyt joiksi olemme olemassa. Ilman niitä elämä on hyvin ulkoista olemista, joka sulkee ja vie tilaa siltä sisäiseltä.

Tuossa imussa siis helposti sivuuttaa omat voimavaransa, itsensä ja elämänsä itsestään lähtöisin. Ettei oikeasti tarvitsekaan olla jotakin, tarvitsekaan olla kiire johonkin,

vaan tarvitsee vain olla.

Kyse on aika pohjimmiltaan yhteyden löytämisestä itseensä.

Ja juuri se, ettei tuota yhteyttä ole, tekee elämästä uuvuttavaa.

Se että yrittää olla kaikkea muuta, muttei itseään, mitä itse jaksaa kantaa.

Viimeksi:

KOLME KAUNISTA – KEVEYS, YSTÄVÄT, REISSU

Lue myös:

MIKSI VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN?

MIKSI VALITSEN YKSINKERTAISTAMISEN – YHÄ UUDELLEEN?

HALUAISITKO HIDASTAA – MUTTA MISTÄ OLET VALMIS LUOPUMAAN?

hyvinvointi mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *