4. akupunktio

Taas ollaan kierron vaiheessa, jolloin voin olla raskaana. Se tarkoittaa sitä, että neuloja pisteltiin vaatimaton määrä, vain 6 kappaletta, tuttuihin paikkoihin eli ranteisiin sekä jalkapöytien päälle ja sisäsyrjiin. Näillä yritetään vaikuttaa maksaan, jotta saadaan veri kiertämään sekä pernaan, joka auttaisi ruoansulatuksen ja vatsan toiminnassa.

Rauta-arvoni ovat vähän alakanttiin, vaikka viitearvoihin mahtuvatkin. Mutta koska vatsani toimii melko vilkkaasti, niin ehkä rauta ei vain ehdi imeytyä kunnolla? Harmi vain, että rautatabletit saavat vatsani vielä arvaamattomammaksi. Aion nyt taas yrittää totutella niihin pikkuhiljaa, aloitan kuurin vaikka puolikkaalla tabletilla joka toinen päivä ja nostan sitten määrää. Raudan puute kun saattaa heikentää hedelmällisyyttä, joten valitsisin mieluummin sekaisin olevan vatsan kuin lapsettomuuden.

Toiveeni onnistumisen suhteen eivät kyllä ole kovin korkealla, vaikka hyödyksi tämäkin kierto käytettiin. Jos se kuitenkin ihmeen kaupalla onnistuisi, minusta tulisi varmaan ärsyttävä  vaihtoehtohoitojen puolestapuhuja. ”Akupunktio ja kauratyynyt paransivat minut lapsettomuudesta!” julistaisin täällä ja varmaan kenelle tahansa, joka kuuntelisi. Olen miettinyt, että onnistumisen jälkeen voisinkin varmaan melko avoimesti kertoa meidän ongelmista ja hoidoista sekä länsimaisista että kiinalaisista. Mikähän siinä on, että nyt tämä epäonnistuminen vaan hävettää niin paljon, etten halua kenenkään siitä tietävän.

Kommentit (4)
 1. Mitä rautavalmisteita olet kokeillut? Minä syön Ferrodania. Ferritiinit olivat 10 aikanaan, ja raskaaksi kun tulin niin taso oli 50, eli tuollakin on voinut olla vaikutusta, että sain rautatasoja nostettua. Minulla ei tuo Ferrodan tee mitään vatsan toiminnalle, niin syön tällä hetkellä (loppuraskaus) joka toinen päivä 200 mg ja joka toinen 300 mg.

  1. neiti Vainio
   14.1.2021, 20:36

   Nyt on juuri tuo Ferrodan ja aloitin suoraan 100mg/pvä mikä oli kyllä järkytys mun vatsalle. Oon kuullut, että jotkut valmisteet on toisille parempia kuin toisille, ehkä pitää kokeilla jotain toista merkkiäkin. Päädyin Ferrodaniin, koska siinä tosiaan luki sen olevan hellä vatsalle 😀

 2. Hei

  Sun blogia on ilo lukea. Lapsettomuus oli vahvasti läsnä omassa yritysajassa esikoista odotellessa. Nyt olen onnekkaasti yhden lapsen äiti. Toive toisesta lapsesta on kuitenkin ollut ajankohtainen jo pidemmän aikaa ja sun tekstejä lukiessa samaistun vuoroin esikoisen ajan lapsettomuuskokemuksiin ja vuoroin tän hetken epätoivoon. Kiitos vertaistuesta!

  Ainoa-rautavalmiste on ollut tarpeeksi hellävarainen itselleni. 🙈

  1. neiti Vainio
   16.1.2021, 12:08

   Hei,
   kiitos, kun luet! On kiva kuulla, että teksteistäni on jotain apua ja kommentit on vertaistukea minullekin 🙂 Kiitos myös rautavinkistä, otan sen seuraavaksi kokeiluun!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *