Ala jo, älä nyt vaan ala

Koskaan en ole odotellut kuukautisten alkamista näin intensiivisesti.

Edelliset pakastetun alkion siirrot on tehty lääkkeelliseen kiertoon, joten kuukautisten alkamisella ei ole ollut mitään väliä. Kunhan ovat alkaneet, että päästään aloittamaan hormonihoidot. Nyt lääkäri haluaa kokeilla siirtoa luonnolliseen kiertoon ja minä saan kokea aivan uuden stressattavan asian lapsettomuuden saralla. Jos ovulaatio osuu viikonpäivien kannalta huonosti ja siirto pitäisi tehdä viikonloppuna, koko operaatio joudutaan perumaan. Ja sitten alkaisi uuden kierron jännittäminen.

Keskiviikosta asti olen kuulostellut tuntemuksia mahassa ja odottanut tiputtelua, jotka kertoisivat että vuoto alkaa seuraavana päivänä. Joka päivä olen laskenut kalenterin kanssa, että jos kp1 on huomenna, todennäköisesti ovulaatio olisi tuolloin ja siirto sitten kolme päivää sen jälkeen. Pahin skenaario on, että kuukautiset alkavat huomenna sunnuntaina, koska silloin on hyvin todennäköistä, että myös siirto osuisi lauantaille tai sunnuntaille. Mutta vieläkään ei tunnu kuukautisista kieliviä vatsakipuja, joten voin ehkä huokaista helpotuksesta. Maanantai olisi jo paljon parempi päivä kuukautisten alkaa.

Kuukautiset ovat itseasiassa jo muutaman päivän myöhässä. Minulla on hyvin säännöllinen kierto, se vaihtelee yleensä vain yhden päivän verran. Mutta en vielä riemusta kiljuen (edes sisäisesti ja salaa) kuvittele olevani yhtäkkiä ihmeen kaupalla luonnollisesti raskaana, sillä suojaamatonta seksiä ei ole ollut tässä kierrossa kovin otolliseen aikaan. Joku hedelmällinen nainen ehkä voisikin tulla tällä ajoituksella raskaaksi, mutta minä en.

Silti olen tehnyt jo diilin itseni kanssa, että testata saa vasta kun kuukautiset ovat viikon myöhässä. Sillä aikaa toivon kuukautisten alkavan tiistaina, silloin siirto hyvin todennäköisesti onnistuu.

perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
 1. Karvainen tomaatti
  20.11.2021, 19:40

  Todella hyvä diili, sanoisin! Säkin lienet nähnyt ihan tarpeeksi lapsettomuuspalstojen ”onks tää – eiks tää – voiks tää olla” -haamuviivaspekulointeja, ja vielä ihan älyttömän aikaisin tehdyistä liuskoista :/. Toki kukin taaplaa tyylillään, mutta ittelle moisesta tulis vaan lisää ihan turhaa stressiä. Mulla on samanlainen soppari miehen kanssa, että testeihin ei kosketa ennen kuin on 5vk edellisistä menkoista.

  1. neiti Vainio
   21.11.2021, 13:32

   Muakin testit vaan stressaa entistä enemmän! En yhtään odota niiden tekemistä, koska negatiivisia ne on kuitenkin. Minkäänlaista haamuakaan en ole koskaan saanut, vaikka kuinka kovasti olen silmiä siristellyt 😃 Tuo 5 viikkoa onkin hyvä ja täsmällinen laskutapa, vähän jo mietin mistä päivästä alkaen sen viikon laskisin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *