Kaksi laulua

Toda una Vida, Leoni Torres

Kuulin kappaleen ensi kertaa salsatunnilla viime keväänä, pian kolmannen punktion ja siitä saatujen hyvien uutisten jälkeen. Jokin kappaleen melodiassa herätti minussa hyvin vahvan toivon tunteen, sellaisen että kyllä tämä tästä. Asiathan ovat nyt hyvin ja ne voivat mennä jatkossakin hyvin. Olen päässyt palamaan samaan tunnelmaan kuuntelemalla laulua uudestaan ja uudestaan, vähän alakuloisina päivinä se piristää ja muistuttaa, että toivoa tosiaan vielä on. Liian surullisena en kuitenkaan uskalla sitä kuunnella, ettei sen taika katoaisi.

Dietro Casa, Ludovico Einaudi

Tätä minä kuuntelen silloin, kun elämä tuntuu toivottomalta ja lohduttomalta, eikä ainakaan elämisen arvoiselta. Eräskin aamupäivä meni kappaletta repeatilla kuunnellessa, kun olin jälleen kerran tehnyt negatiivisen raskaustestin. Joskus vain tarvitsee velloa surussa, saada vahvistusta sille tunteelle, että tämä nyt vain on kertakaikkisen väärin ja epäreilua. Että saa olla ihan vain surullinen, ilman että tarvitse yrittää piristyä tai tehdä jotain sen eteen, että voisi paremmin. Saa vain selviytyä seuraavaan hetkeen.

Onko teillä muilla kappaleita tiettyihin tunnetiloihin, voimabiisejä, itkubiisejä tai biisejä muuten vain?

perhe ajattelin-tanaan musiikki
Kommentit (4)
 1. Mun ehkä vahvimpia lapsettomuuden voimabiisejä, ja samalla itketysbiisejä, on Linnuton puu, Voimaa ja Valoa, Mitäpä jos, Uusi aamunkoi, Särkymisen arvoinen ja Jipun Tuonelan koivut ja ja…
  Ja esim. Shinedownin Get up ja I’ll follow you.

  1. neiti Vainio
   27.9.2022, 20:09

   Oh, Voimaa ja valoa ❤️ Shinedown on uusi tuttavuus, mutta menee kyllä kuuntelulistalle!

 2. Onpa mielettömän herkkä ja kaunis tuo instumentaalikappale!

  Yonan levystä Uni johon herään tuli minulle lapsettomuuslevy. Muistaakseni olen jostain arvostelusta lukenut, että levyn saatesanoissa Yona kertoo olleensa tekoprosessin aikana jollain tapaa hajalla, äärirajoilla tms. Musiikista sen kyllä kuulee.

  Huvittavan osuvannimiset kappaleet ”Vitun unelmat”, ”Se ei ikinä lopu” ja ”En saa rauhaa” ovat olleet tärkeitä. Samoin ”Ooksa unohtanu?” on yksi suosikeistani. Sen tunnelataus ja tietynlainen ennalta-arvaamaton poukkoilevuus ja heittelehtiminen tunteettomuuden ja täysillä tuntemisen välillä resonoi minussa tahattoman lapsettomuuden kokemuksiin. Levyllä on myös muutama iloisempi, toivekkaampi kappale parempiin hetkiin, kuten päätösbiisi ”Kannolla”.

  Toivon sinulle sylillistä onnea matkaan ja voimia tuleviin piinaviikkoihin!

  1. neiti Vainio
   27.9.2022, 19:57

   Yksi ystäväni fanittaa Yonaa ja on suositellutkin hänen musiikkiaan, mutta en ole jostain syystä tullut ennen kuunnelleeksi. Näissä kappaleissa on kyllä tunnetta, voin hyvin kuvitella että hänelläkään ei ole ollut helppoa niitä kirjoittaessa. ”Kannolla” on kyllä kaunis kappale, itsekin olen istunut kannolle ja itkenyt ❤️ Kiitos ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *