Broileria piña colada
Joku voisi varmaan tehdä tutkimuksen siitä, miksi tietyt maut toimivat niin aina loistavasti yhteena. Esimerkkinä ananas ja kookos: toimii sekä makeassa että suolaisessa ruuassa.
Ohje kahdelle hengelle.
SEESAMIBROILERI JA ANANASRENKAAT GRILLISSÄ
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl inkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
oliiviöljyä
2 broilerin rintafileetä tai useampi ohutleike
suolaa ja pippuria
½ tuore ananas
Sekoita inkivääritahna seesamiöljyyn, jatka oliiviöljyllä kunnes saat sopivan grillauskastikkeen (voit myös käyttää pelkkää seesamiöjyä). Jätä pelkkää oliiviöljyä myös ananasten grillaamiseen. Mausta broilerifileet suolalla ja pippurilla, myös chili sopii. Kuori ja viipaloi ananas, poista kova keskiosa niin että saat ananasrenkaita.
Sivele grillin ritilä tai parillaosa kevyesti öljyllä ja kuumenna riittävän kuumaksi. Aloita grillaus broilereista: paista niitä molemmin puolin sivellen välillä grillauskastikkeella, kunnes fileet ovat varmasti kypsiä ja niissä on sopiva pintaväri. Kun broileri on melkein kypsää, lisää grilliin myös ananasrenkaat.
KOOKOSRIISI
riisiä ja vettä pakkauksen ohjeen mukaan
hyvää suolaa
1 prk (2 dl) kookoskermaa
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, mausta suolalla. Kun riisi on melkein kypsää, lisää kookoskerma. Kiehauta ja jätä hautumaan jälkilämmölle muutamaksi minuutiksi, kunnes kookoskerma alkaa olla imeytynyt riisiin. Tarjoile grillatun broilerin ja ananaksen kera.