Yrtti-valkoviinikala
Helppo ja nopea kalaruoka hintsusti välimerellisellä tvistillä. Voit käyttää periaatteessa mitä tahansa vaaleaa kalaa (ainakin siiasta ja ahvenesta tulee todistetusti hyvää!) ja vaihdella yrttejä maun mukaan.
2 annosta
300 g vaaleaa kalafileetä, kuten siikaa, ahventa tai kuhaa
oliiviöljyä tai luomuvoita paistamiseen
1-2 dl kuivaa valkoviiniä
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. persiljaa; myös pakastetut käyvät talvella
pieni pala parmesanjuustoa (2-3 rkl raastettuna)
Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka ja pilko se pienemmiksi paloiksi. Paista pannulla kauniin väriseksi ja lisää valkoviini.
Hienonna sillä välin yrtit ja raasta parmesan, sekoita keskenään. Kun kalat ovat kypsiä, nostele lusikalla yrtti-parmesanseosta kalapalojen päälle. Anna maustua vielä pari minuuttia, mutta älä pidä levyä enää päällä.
Tarjoile valitsemistasi juureksista tehdyn muussin tai täysjyväriisin kera.