Hauskempi tapa syödä kaurahiutaleita vol 2: Mansikka-kaurapaistos

IMG_20140924_222457.jpg

Muistatteko vielä kaurasuklaapalat? Tässä jatko-osa ja uusin ihastukseni: mansikoista ja kaurahiutaleista nopeasti uunissa valmistuva paistos. Toimii ilta- tai välipalana, päiväkahvieväänä ja niin edelleen, sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.

Tämä päiväkahvikulttuuri on muuten jännä juttu. Hieman vanhemmalla sukupolvella näyttää olevan ehdoton sääntö, että kello 14 iltapäivällä juodaan kahvia ja syödään pullaa. Itse en ole tätä ihan sisäistänyt; en välitä kahvista ja minulle iltapäivän välipala on yleensä jokin funktionaalinen ennen tai jälkeen treenin syötävä eväs. Sitäpaitsi syön yleensä ennemmin lounasta kahden aikaan. Viikonloppuisin kahvikyläilykulttuurissa on kuitenkin puolensa, ja jos vieraaat tuppautuvat kylään lyhyellä varoitusajalla, ei muutakun marjapaistos uuniin.

 

KAURA-MANSIKKAPAISTOS

3-4 annosta

noin 50 g luomuvoita

2-3 dl kaurahiutaleita, tarvittaessa gluteenittomia

ruokosokeria maun mukaan, itse olen laittanut 1-2 rkl

3-4 dl mansikoita, pakastetutkin käyvät

Sekoita käsin kaikki ainekset mansikoita lukuunottamatta murumaiseksi seokseksi. Laita mansikat uunivuoan pohjalle ja ripottele muruseos päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pintaan on tullut kaunis väri.

 

Huom! Kaurahiutaleiden sopivuudessa tähän ohjeeseen näyttää olevan merkittäviä eroja. Ainakin Provenan Jumbo Oatseista tuli oikein hyvää, sen sijaann Puuppolan kaurahiutaleet taas jäivät ikävän kuiviksi. Ohjeen mitat ovat suuntaa-antavia koska itsehän en vaivautunut mittaamaan mitään.

koti ruoka-ja-juoma