Pinaattirisotto savulohen kera

IMG_4140 (2).JPG

Tulin tässä joku päivä ajatelleeksi, että blogissani on melko vähän ruokaohjeita, ja niistä suhteettoman suuri osa täytekakkuja siihen nähden, mitä todellisuudessa syön. Yritän petrata jatkossa asiaan suhteen. Tässä ensihätään helppotekoinen mutta leikisti vähän fiinimpi uudenvuodenpäivän risotto, olkaa hyvät!

 

SAVULOHI-PINAATTIRISOTTO KAHDELLE

reilu kourallinen pakastettua tai rasiallinen tuoretta pinaattia
tilkka hyvää oliiviöljyä
1,5-2 dl risottoriisiä (riippuen syöjien nälkäisyydestä)
½-1 dl kuivaa valkoviiniä
vettä tai kasvislientä
suolaa ja pippuria maun mukaan
parmesania
n. 250 g lämminsavulohta

Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo ja hienonna se. Kuumenna öljy laakeassa kasarissa tai kattilassa. Lisää pinaatti ja kuullota pari minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki. Laita sillävälin vesi tai kasvisliemi kiehumaan.

Lisää riisin joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä lähes kokonaan. Lisää pari desilitraa vettä ja anna imeytyä. Jatka näin lisäten vettä pikkuhiljaa, kunnes riisi alkaa olla kypsää. Raasta joukkoon parmesania ja mausta risotto tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Maistele ja lisää juustoa tai mausteita maun mukaan.

Paloittele lohi ja poista tarvittaessa ruodot. Lisää lohipalat risoton päälle ja anna lämmetä hetki ennen tarjoulua. Nauti!

koti ruoka-ja-juoma