Riisipuuroa & banaania
Uusin viime aikojen aamiaissuosikkini on riisihiutalepuuro: vaihtelua kaurapuurolle mutta huomattavasti nopeampi valmistaa kuin perinteinen kokonaisista riisinjyvistä keitetty puuro. Erityisen suurta herkkua puuro on paistettujen ja kanelilla maustettujen banaanisiivujen kanssa. Tämän aamiaisen valmistaminen vie kymmenisen minuuttia, joten kaikkein kiireisimpiin aamuihin se ei sovi, mutta viikonloppuaamuina toimii sitäkin paremmin.
RIISIHIUTALEPUURO
1-1,5 dl riisihiutaleita
2-3 dl luomumaitoa tai muuta nestettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
ruususuolaa maun mukaan
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä puuroa miedolla lämmöllä muutama minuutti (tai pakkauksen ohjeen mukaan), kunnes neste on imeytynyt. Tarjoile paistettujen banaanien kera.
PAISTETUT BANAANIT
1 kypsä reilun kaupan banaani
reilu nokare luomuvoita tai kookosöljyä
kanelia
Kuori ja viipaloi banaani. Kuumenna voi tai kookosöljy pannussa. Paista banaanisiivuja pari minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat sopivasti väriä. Ripottele lopuksi päälle kanelia.