Superhelppo pääsiäismenu
Meillä vietettiin pääsiäistä jo vähän ennakkoon viime viikonloppuna, koska allekirjoittanut suuntaa vielä tänään kohti Helsinkiä. Pääsiäismenu koostui yrttisistä lammaslihapullista tsatsikin ja riisin kera sekä äidin tekemästä pashasta. Yksinkertaista mutta herkullista – ja näissä lihapullissa ei muuten oli yhtään mitään turhaa.
Lammaslihapullat (3-4:lle)
paketti karitsan jauhelihaa
tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. minttua, oreganoa)
suolaa ja pippuria
ripaus kanelia
Sekoita jauheliha ja mausteet. Paista uunissa reilussa 200 asteessa tai pannulla oliiviöljyssä kunnes lihapullat saavat kauniin värin.
Tsatsiki
pieni kurkku
pari desiä turkkilaista jugurttia (tarvittaessa laktoositonta)
suolaa maun mukaan
oliiviöljyä, joko valkosipulilla maustettua tai tavallista
Raasta kurkku ja valuta/ puristele siitä ylimääräinen neste huolellisesti pois siivilässä. Sekoita kaikki ainekset keskenään, maistele ja lisää öljyä ja suolaa maun mukaan.
Tarjoile lihapullat ja tsatsiki keitetyn riisin, vihersalaatin tai esimerkiksi uunissa paahdettujen lohkoperunoiden kera.