Päivän safkat

Raapustelin näköjään viimeksi vähän reilu vuosi sitten päivän ruuat kuvina -postauksen. Mielikuvani oli, että ruokavalioni ei ole kovin olennaisesti tuosta muuttunut, mutta kun tarkemmin katsoo, näköjään pieniä eroja löytyy. 

Tässä eilisen sapuskat ja pienimuotoinen analyysi aiheesta. 

AAMUPALA

20150416_112855 (2).jpg

Banaanilettuja (perusohjeella 1 banaani, 2 kananmunaa, paisto kookosöljyssä) ja vaahterasiirappia, rooibos-teetä ja tuoremehua. Edelleenkin nappaan aamuisin hyvin usein smoothien ja joskus teen myös puuroa. Banaanilettuihin tutustuin joskus tässä talvella, ja jäin heti koukkuun.

LOUNAS

20150416_133638 (2).jpg

Eilistä savulohipastaa parmesanraasteen ja rucolan kera jotakuinkin tällä ohjeella tehtynä. Testasin äskettäin ekaa kertaa Barillan gluteenittomia makaroneja, ja itse ainakin tykkäsin kovasti.

CROSSFIT-TREENIT JA PALKKARI

20150416_173948 (2).jpg

Juon nykyisin aina treenin jälkeen veteen sekoitettavan palautusjuoman. Olen tykästynyt SportLifen palkkariin. Jauheen heittäminen shakerin pohjalle ja ylimääräisen pullon kanniskelu treenikassissa ei ole suuri vaiva, ja tulee myös edullisemmaksi kuin kuntosalin jääkaapissa myytävät Gainomaxit ja vastaavat.

PÄIVÄLLINEN

20150416_201104 (2).jpg

Paistettua kanaa ja uunissa paahdettua bataattia ja porkkanaa. Tähän viereen voitte kuvitella lasin viiniä. Ja jälkkäriksi tietenkin muutama pala suklaata (voi Brunberg minkä teit kun keksit laktoosittoman maitosuklaan…)

ILTAPALA

20150416_220259 (2).jpg

Myöhäisillan iltapalaksi laiskan kokin ratkaisu: valmis mansikkarahka.

PÄIVÄN LIIKUNTA: crossfit-treenit, n. 6km pyöräilyä paikasta toiseen ja vähän siivoilua kotona, kulutus yhteensä n. 700kcal.

Sulamon laskurin mukaan päivän sapuskoista kertyi rapiat 2500kcal, josta 40% hiilaria, 25% proteiinia ja 34% rasvaa. Vaikka ruokalajit näyttävät melko samankaltaisilta, edelliseen verrattuna hiilihydraattien osuus on selvästi noussut, kun taas rasvan pienentynyt. Proteiinia kertyy suunnilleen saman verran. Ero on sikäli odotettava, että olen esimerkiksi vaihtanut täysrasvaiset kermat ruokakermaan ja lisännyt tarkoituksellisesti hiilihydraattien määrää sekä pääruuilla riisin ja vastaavien lisukkeiden annoskokoa kasvattamalla että vaihtamalla palkkarin ekstrahiilaria sisältävään valmisteeseen.

Niin, nyt voin kuvitella siellä ruutujen takana silmienpyörittelyä ja kummeksuvia otsankurtistuksia. Siis miksi toi tahtoo tahallaan lisää hiilaria?

Noh, hiilihydraateillahan on sellainen hauska ominaisuus, että ne toimivat liikkuessa ihmisen ensisijaisena polttoaineena. Mutkia oikoen voidaan sanoa, että mitä enemmän hiilaria syö, sitä paremmin jaksaa treeneissä (tottakai myös muita ravintoaineita tarvitaan lisäksi). Empiiristen havaintojen perusteella en osaa sanoa, mikä on omalla kohdallani yksikertaisesti kunnon kohoamista ja mikä hiilarien tuomaa lisäpotkua, mutta luotan tässä asiassa kokeneempiin (kvg).

Edelleenkään en väitä tai kuvittele syöväni mitenkään mallikelpoisesti, vaan parantamisen varaa löytyy aina. Sokeria kertyy vähän turhan paljon ja kasviksia voisi olla enemmänkin; samat kehityskohteet siis edelleen listalla. Kesää kohti onneksi jälkimmäisen toteuttaminen muuttuu helpommaksi, ensimmäisen ei niinkään jäätelökioskien auettua…

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.