The tonnikalamakaroni
Kun olin pieni, äitini teki pastakastiketta mikrossa purkkitonnikalasta, ketsupista ja kermasta aina, kun piti saada ruokaa mahdollisimman nopeasti ja helposti. Jostain syystä tästä kehittyi ajan mittaan yksi ehdottomia lempiruokiani.
Hieman muunneltua versiota teen nykyisinkin säännöllisesti, ja pidän huolta, että kaapissa on aina ainekset tonnikalapastaan. Varsinkin kotona töitä tehdessä alle vartissa valmistuva lounas on älyttömän kätevä – nyt keväällä opinnäytetyötä puuratessa tätä tulikin syötyä useamman kerran viikossa.
TONNIKALAPASTA YHDELLE
gluteenitonta pastaa tai riisinuudeleita
purkki tonnikalaa (mieluiten oliiviöljyyn säilöttyä)
loraus ruokakermaa
tomaattipyrettä
reilusti tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Tarjoiluun: raejuustoa tai parmesania, avokadoa, rucolaa tai muita kasviksia maun mukaan
Keitä pasta tai nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan al dente ja kaada vesi pois. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy pois. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna nopeasti. Tarjoile välittömästi haluamiesi lisukkeiden kera.
Muunnelmia:
Käytä tomaattipyreen tilalla tuoreita kirsikkatomaatteja, jotka voit halutessasi paahtaa kevyesti pannulla.
Vaihda ruokakerma ranskankermaan tai smetanaan.
Kokeile basilikan lisäksi tai tilalla muita yrttejä, kuten oreganoa tai tinjamia.
Lisää tonnikalan kaveriksi tai sen sijasta katkarapuja.