Festariruokaa
Useimmissa blogeissa festariviikonlopun aikana näkee ”festival outfit” -postauksia, joissa bloggaaja poseeraa eteerisenä vastavalossa yllään joko valkoinen pitsiunelma tai rock-uskottavat maiharit ja minishortsit. Koska kuluneena viikonloppuna olleen Ilosaarirockin, kuten aika monen muunkin suomalaisen festarin, outfit on kuitenkin todellisuudessa kumpparit, kuoritakki ja fleecehuppari, päätin kirjoittaa olennaisemmista asioista eli ruoasta.
Kaiken reissaamisen jäljiltä tiukahkon rahatilanteen ja festarien yleensä melko mielikuvituksettoman ruokatarjonnan vuoksi päädyimme ystäväni kanssa syömään Ilosaarirockin aikana mahdollisimman paljon omia ruokia. Kahden päivän festarin molempina aamuina alkuiltapäivästä ennen alueelle lähtöä söimme tukevan brunssin ja mukaan pakkasimme piknikeväät. Ruokamme olivat:
Lauantain brunssi
- Smoothie: luonnonjugurttia, marjoja ja banaania.
- Espanjalainen perunamunakas, josta loput pakkasimme evääksi.
- Italialaisia makkaroita, ilmakuivattua kinkkua, manchego-juustoa ja vihanneksia.
- Lettuja mm. marjojen, vaahterasiirapin ja suklaatahnan kanssa.
- Teetä, cavaa ja appelsiinituoremehua.
Lauantain eväät
- Em. tortillan jämät.
- Savulohesta, ranskankermasta, ruohosipulista ja sitruunasta tehty tahna.
- Välipalarahkoja ja suklaata.
Sunnuntain brunssi
- Kaurapuuroa mm. marjojen, banaanin ja suklaatahnan kera.
- Smoothie kuten lauantaina.
- Paistettuja munia ja lauantailta jääneitä leikkeleitä.
- Mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeella.
- Teetä, cavaa ja tuoremehua.
SUNNUNTAIN eväät
- Kanasalaatti, jossa erilaisia lehtisalaatteja, paahdettua bataattia, avokadoa, grillattua broilerin fileetä, sitruunaöljyä ja parmesania.
- Aamulta jäänyttä mustikkapiirakka.
Lauantaina pärjäsimme koko päivän kotona syötyyn yöpalaan asti näillä eväillä, sunnuntaina haimme vielä yhdet ruuat Pop up Kerubin kojulta. Oli muuten harvinaisen hyvät makkaraperunat itsetehdyllä makaralla ja chilimajoneesilla!