Lempeän mausteinen kuha & uunibataatit

kuha_bataatti1.jpg

Kun nyt kerran tuli luvattua, päätin heti maanantaina tehdä uudenlaista ruokaa. Tai no, ainakin osittain. Bataatti kuuluu uunini vakikävijöihin, eikä tuo kalareseptikään kovin eksoottinen ole, mutta juuri samanlaista en ole aiemmin tehnyt, joten menkööt. Täällä järvien keskellä asuessa tuoretta läheltä pyydettyä kuhaa on lähes aina saatavilla, joten on hauska opetella laittamaan sitä erilaisilla tavoilla. Tähän mennessä muun muassa valkoviinin ja yrttien kanssa hauduttaminen, tomaattikastike sekä perinteinen voissa paistaminen on todettu toimiviksi menetelmiksi. Bataatteja taas voi varioida mielensä mukaan erilaisilla mausteilla, esimerkiksi erilaiset yrttisekoitukset toimivat hyvin.

 

LEMPEÄN MAUSTEINEN KUHA

kahdelle

n. 400 g ruodotonta ja nahatonta kuhafileetä

voita tai muuta valinnaista rasvaa paistamiseen

juustokuminaa, kurkumaa, kardemummaa, neilikkaa ja kanelia

suolaa ja pippuria

1 dl turkkilaista jugurttia ja kermaa noin 1:1

tuoretta persiljaa

Laita voi kuumenemaan pannulle ja lisää mausteet, noin ½-1 tl kutakin ja kuumenna kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Paista kalat rapeiksi muutama minuutti puoleltaan. Mausta tässä vaiheessa suolalla ja halutessasi rouhi päälle myös pippuria. Notkista sillävälin turkkilainen jugurtti kerman avulla, jotta saat sopivan paksuista kastiketta. Lisää seos pannuun ja sekoita varovasti pannua kallistellen, jotta kalafileet eivät hajoa. Ripottele lopuksi päälle tuoretta persiljaa.

 

UUNIBATAATIT

kahdelle

1 iso bataatti

hyvää oliiviöljyä

suolaa ja pippuria (tai muita mausteita maun mukaan)

Kuori ja lohko bataatti suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää oliiviöljy ja mausteet ja sekoita. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes bataatit ovat sopivan kypsiä, lohkojen koosta riippuen.

koti ruoka-ja-juoma