Sarin kanakastike & sananen makaroonista
Kuvassa näkyvä ruoka tunnetaan meillä yleisesti Sarin kanakastikkeena. Reseptin takana on tätini, joka on poikkeuksellisen hyvä kokki herkkuruokaa kaloreita laskematta -kategoriassa. Sain luvan julkaista tämän reseptin blogissani, jotta tekin pääsette nauttimaan ehkä maailman parhaasta kanakastikkeesta.
SARIN KANAKASTIKE
4 annosta
4 kpl maustamattomia broilerin fileitä tai paketti fileesuikaleita
reilu kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiviöljyä tai voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
yrttejä tai muita mausteita maun mukaan
1 tkl kermaa, mieluiten iskukuumennettua vispikermaa, joka on hieman makeaa
kourallinen tuoretta tai 1 rkl kuivattua basilikaa (saatavuuden mukaan)
reilusti mozzarellajuustoraastetta
Pilko kanatfileet ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista kanapaloihin sopiva pintaväri. Lisää pannuun tomaatit, mausteet ja kerma, laita suolaa maltillisesti, sillä sitä tulee myös aurinkokuivatuista tomaateista ja juustoraasteesta. Anna hautua kypsäksi kanapalojen koosta riippuen noin 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tuore revitty basilika ja juustoraaste, tarkista maku.
Tarjoile riisin tai maissipastan kera.
*****
Ai mikä maissipasta? Gluteenitonta makaroonia on olemassa monenlaista, joten onneksi siitä herkusta en ole joutunut luopumaan gluteenittoman ruokavalion myötä. Omaksi ylivoimaiseksi suosikikseni on noussut 100% maissista valmistettu pasta. Se on lisäaineetonta ja täysin luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettua, ja muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan melko läheisesti vehnämakaroonia. Tummemman makaronin ystäville suorittelen tattaripastaa. Gluteenittoman makaronin kanssa kannattaa aina soveltaa italialaisten suosimaa kikkaa: sekoittaa pasta ja kastike keskenään jo kattilassa, jolloin maut imeytyvät makarooneihin paremmin kuin lautasella sekoitettuna. Tätä varten pasta tulee luonnollisesti keittää al dente, sillä se jatkaa kypsymistä vielä kastikkeen seassa.