Många dagar efter: Fish and chips
Tämä postaus piti ilmestyä alunperin vappupäivän dagen efter -reseptinä, mutta tietoteknisistä ongelmista johtuen julkaisu hieman viivästyi. Vaan tässäpä helppo ja maistuva kotikeittiöön sovellettu fish and chips -versio. Kaurajauhot tuntuvat toimivan melkein mihin tahansa gluteenittomaan leivitykseen, mutta toki voit käyttää halutessasi myös muita jauhoja.
Kiitos tietysti kuuluu taas kerran äidilleni joka opetti leivittämään; toisin sanoen minä lähinnä katsoin vierestä ja hämmensin perunoita.
LEIVITETTY KUHA JA PERUNAPYTTIS
kuhafileetä tai muuta vastaavaa kalaa syöjien mukaan
suolaa
1 luomukananmuna
gluteenittomia kaurajauhoja
reilusti voita paistamiseen
keitettyjä (uusia) perunoita syöjien mukaan
kurkumaa ja chiliä tai muita mausteita maun mukaan
ruusu- tai merisuolaa
oliiviöljyä paistamiseen
Perkaa kala ruodottomiksi fileiksi ja leikkaa annospaloiksi. Mausta suolalla. Riko kananmuna yhdelle lautaselle ja levitä kaurajauhoja toiselle. Kierittele kalapalat ensin kananmunassa ja sitten kaurajauhossa. Kuumenna voi pannussa ja paista kalat rapeiksi ja kullanruskeiksi, muutama minuutti puoleltansa.
Pilko perunat suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita pannuun mausteiden ja öljyn kera ja paista kunnes perunat ovat saaneet sopivasti väriä.
YRTTI-KERMAVIILIKASTIKE
1 prk kermaviiliä
kourallinen tuoreita yrttejä, kuten persiljaa
1/4 luomusitruunan mehu
Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähän aikaa ennen tarjoilua.