Vihreä savulohipasta
Valittelin aikaisemmin, miksi kaupassa ei ole saatavilla salaatinkasikkeita joita pystyisin syömään, sillä salaatti pelkän oliiviöljyn kera alkaa aika pian kyllästyttää. Sain jo lukijoilta pari hyvää vinkkiä, mutta toissa iltana koin ahaa-elämyksen: miksen sekoittaisi ”salaattia” johonkin hyvänmakuisempaan, kuten… pastaan? Toimii!
VIHREÄ SAVULOHIPASTA
Kahdelle
maissipastaa
200 g kylmäsavulohta (tai riippuen syöjien nälkäisyydestä)
kourallinen pakastepinaattia tai reilummin tuoretta
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
kermaa tai ruokakermaa
suolaa ja pippuria
parmesanjuustoa ja rucolaa tarjoiluun
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan noin 80% keittoajasta, valuta hyvin. Pilko lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikkia aineet parmesania ja rucolaa lukuunottamatta valutetun pastan sekaan. Kuumenna pari minuuttia. Jaa annoksiksi ja raasta päälle reilusti parmesania ja ripottele päälimmäiseksi rucolan lehtiä.