Tuorejuustokana
Uusin suosikkireseptini syntyi siitä, kun mansikkakakun leipomisesta jäi yli tuorejuustoa. Simppeli kanaruoka valmistuu uunissa ja sopii loistavasti esimerkiksi uunibataattien kaveriksi.
TUOREJUUSTOLLA TÄYTETYT BROILERINFILEET
kokonaisia broilerinfileitä 1 kpl per syöjä
maustamantonta täysrasvaista tuorejuustoa (esimerkiksi Arlalla on laktoositonta ja lisäaineetonta)
reilusti tuoreita yrttejä, kuten basilikaa
ruusu- tai merisuolaa
oliiviöljyä tai muuta rasvaa vuokaan
(ruoka)kermaa – ei pakollinen
Leikkaa jokaiseen broilerinfileeseen ”tasku” ikäänkuin halkaisisit pitaleipää tai hotdog-sämpylää. Laita väliin pari ruokalusikallista tuorejuustoa ja reilusti yrttejä maun mukaan. Ripottele fileiden päälle suolaa ja voitele uunivuoka. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Halutessasi valele fileet paistamisen loppuvaiheessa kevyesti kermalla.