Aamupala 2.0

20140919_090702 (2).jpg

Olen viime aikoina nauttinut harvinaisen iltapäiväpainotteisesta lukujärjestyksestä ja sen suomasta mahdollisuudesta syödä aamupala kaikessa rauhassa. Yleensä olen huono syömään aamulla, jos joudun heräämään aikaisin (lue: ennen yhdeksää), mutta kun yliopistolla tarvitsee olla vasta iltapäivän puolella, myös aamulla on alkanut maistua muukin kuin nestemäinen ravinto.

Tässä kootut aamiaisvinkit viime aikojen suosikeistani:

– Tee smoothieta vain puolikas annos ja nauti se ruokajuomana. Vaihtoehtoisesti tuoremehua ja chai-teetä, tai kuten tänä aamuna, kaikkia kolmea.

– Gluteeniton leipä tai sämpylät avokadolla ja paistetulla tai keitetyllä kananmunalla päällystettynä (kuvassa). Satuin törmäämään aivan loistavaan ja uskomattoman helppoon sämpyläohjeeseen Feel Good Kitchen -blogissa. Itse tosin laitan tuohon selvästi vähemmän jauhoja (vain 2 dl kumpaakin), koska tykkään superpehmeistä sämpylöistä.

Kaurapuuro! Klassikko muuttuu huomattavasti tukevammaksi ja omasta mielestäni maukkaammaksi kun puuron keittää maitoon. Uskoakseni myös monet kasvimaidot käyvät, jos vaan sopivat ruokavalioon. Suosikkipäälliseni ovat voisilmä ja tyrnihillo – onneksi aikuisena saa laittaa molempia samaan annokseen.

– Satunnaiseen herkutteluun kaurajauhoista tehty pannari tai letut turkkilaisen jugurtin ja vaahterasiirapin kera – nam!

 

Vielä tylsä teoria- ja terveysosuus: kun aamupala on riittävän tukeva, ja siinä on kaikkia makroravinteita (runsaasti proteiinia, hidasta hiilihydraattia ja hyvälaatuista rasvaa) sillä jaksaa pitkälle päivään ilman lounasajan lähestyessä iskevää nälkäkiukkua ja väsymystä. Smoothien ja kasviksilla päällystetyn leivän nauttimalla voi kerätä hyvällä tuurilla jopa puolet päivän minimikasvismäärästä heti aamusta. Ei ihan huono diili.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.