Aika nami kanapiirakka

IMG_4188 (2).JPG

Kutsuin tänään muutamia sukulaisia kandikahveille, ja koska tiesin tulevani itse pöytään lähes suoraan uimakoulusta, päätin tehdä myös suolaista tarjottavaa (ei sillä että mahan täyttämisessä suklaakakullakaan mitään vikaa olisi…).

Tämä piirakka syntyi suunnitelmalla ”poimitaan kaupasta kaikkea hyvää ja laitetaan ne sekaisin, niin ei voi tulla paha”, mikä toimi varsin loistavasti. Piirakka on helppotekoinen ja sopii gluteenittomaan, munattomaan ja sopivat tuotteet valitsemalla myös laktoosittomaan ruokavalioon.

KANA-PEKONIPIIRAKKA

Pohja

100 g luomuvoita + vuokaan
1,5 dl kaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa (voit kokeilla myös muulla sekoitussuhteella tai muita gluteenittomia jauhoja)
1 dl maustamatonta maitorahkaa (tarvittaessa laktoositonta)

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää rahka. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

80 g pekonia
300 g maustamatonta broilerin fileetä (esim. Naapurin maalaiskana tai jyväbroileri)
reilusti tuoreita yrttejä, esim. basilikaa, tinjamia, oreganoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
rasiallinen tuoretta pinaattia (hätätapauksessa pakastettukin toiminee)
1-1,5 dl ruokakermaa (tarvittaessa laktoositonta)
1 pss juustoraastetta, esim. emmental

Kuutioi ja paista pekoni ja kana. Mausta maun mukaan yrteillä, suolalla ja pippurilla. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä hieman. Hienonna sillä välin pinaatti. Sekoita kaikki loput aineet täytteen joukkoon, mutta jätä osa juustoraasteesta kuorruttamiseen.

Paista pelkkää pohjaa 8 minuuttia 200 asteessa. Ota uunista, levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Laita piirakka takaisin uuniin ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Nauti!

IMG_4179 (2).JPG

IMG_4182 (2).JPG

koti ruoka-ja-juoma