Gluteenittomat kookosmunkit

vappumunkit1.jpg

Vappu ja munkit ne yhteen soppii. Mutta kuinka tehdä munkkeja gluteenittomana? Googlailin pari päivää sitten erilaisia munkki- ja donistsiohjeita ja päädyin lopulta tähän ohjeeseen hieman sovellettuna. Pääraaka-aineet omassa versiossani ovat kookos ja banaani, joten en edes yritä väittää että näistä tulee vehnämunkin makuisia. Itse kuitenkin satun pitämään molemmista, joten arvelin että ei tässä pahasti pieleen voida mennä. Paistoin äsken koe-erän eikä arvaukseni mennyt pieleen: hyvälle maistuu sekä minun että yhden koemaistajan mielestä!

KOOKOS-BANAANIMINIMUNKIT

½-1 banaania koosta riippuen

3 rkl kookosöljyä

3 isoa luomukananmunaa

1,5 dl kookosjauhoa (uskoisin, että tilalla voi tarvittaessa käyttää myös muita jauhoja, mutta silloin toki kookoksen maku jää puuttumaan)

½ dl muscovado- tai muuta sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

rypsiöljyä tai muuta rasvaa (esim. kookosöljyä) uppopaistamiseen

 

Muussaa banaani ja sekoita joukkoon sulatettu kookosöljy sekä kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kuiva-aineet ja banaani-munaseos ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna öljy laakeassa pannussa. Pidä kansi lähellä siltä varalta että öljy syttyy palamaan (älä missään nimessä sotke vettä kuumaan öljyyn!). Muotoile munkkitaikinasta pieniä palloja ja paista öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti välillä käännellen.

Anna jäähtyä ja koristele esimerkiksi tomusokeri-vaahterasiirappikuorrutteella ja strösseleillä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.