Hauskempi tapa syödä kaurahiutaleita: kaurasuklaapalat

kaurasuklaapalat1.jpg

Kaurapuuro on toki ihan hyvää, mutta ei sitä aina jaksa syödä. Varsinkaan, jos ihan hintsusti tuunaamalla samasta raaka-aineesta saa melkein suklaafudgen makuista herkkua.

Myönnetään, tämä ohje on hyvin lähellä aiemmin postaamani raakasuklaakakun ohjetta (josta minulle myöhemmin selvisi, että sitä ei ilmeisesti oikeasti lasketakaan raakakakuksi, koska kaurahiutaleet valmistetaan höyryttämällä. Mutta hyvä yritys!). Tässä on kuitenkin eräänlainen perusohje kaikenlaisille kaura-suklaajohdannaisille ilman uunia -leivonnaisille. ”Taikinaan” voi maun mukaan lisätä marjoja, kuivahedelmiä, pähkinöitä jos niitä pystyy syömään, kookoshiutaleita, kahvia tai mikä ikinä keksiikään! Lisäksi tämä toimii välipalana, iltapalana, jälkiruokana, matkaeväänä… Kannattaa siis tehdä koko annos, jotteivät palat lopu alkuunsa.

Muscovado-sokeri antaa paloille kivan toffeemaisen maun, joten suosittelen lämpimästi käyttämään nimenomaan sitä. Teknisesti ottaen homma onnistuu toki tavallisella tai ruokosokerillakin.

KAURA-SUKLAAPALAT

Noin 20 kpl

100 g voita tai margariinia

4 dl kaurahiutaleita, tarvittaessa gluteenittomia

½ dl raakakaakaojauhetta (hätätapauksessa tavallinenkin käy)

½ dl muscovado-sokeria

Sekoita kaikki aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi massaksi. Painele leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi ja ”piirrä” levyyn palojen rajat. Siirrä jääkaappiin jähmettymään. Kun palat ovat jähmettyneet kokonaan, irrottele ne leivinpaperista ja toisistaan. Nauti hyvän teen kera!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.