Huonoja syitä tipattomalle

Sisunainen

Törmäsin Facebookissa tipatonta tammikuuta markkinoivaan Tipaton.fi-sivustoon. Vaikken itse kyseistä kuukautta vietäkään, kävin ihan uteliaisuudesta vilkaisemassa sivustoa.

Tässä kohti tehtäköön selväksi, että en halua moittia tai väheksyä ketään, joka vietää nyt tipatonta, ja ymmärrän, että monissa tilanteissa se on ihan oikeasti hyvä ratkaisu. Mitä en kuitenkaan ymmärrä, ovat nämä perustelut tipattoman tammikuun pitämiseksi:

"Tipaton tammikuu on ainutlaatuinen suomalainen perinne, joka on ollut osa monen suomalaisten vuodenkiertoa jo vuosikymmenien ajan."

Jep, ja suomalaiseen perinteeseen kuuluu myös vetää pullo kossua perjantaisin ja lääppiä tuntemattomia baarissa lauantaiyönä.

"Vertausta voi hakea vaikka laihdutuskuureista. Moni täysin normaalipainoinen kokee välillä tarvetta miettiä ruokavaliotaan, ilman että hänellä varsinaisesti olisi ongelmia painon kanssa. Sama koskee suhdetta alkoholiin."

Rahkaparsakaalikuurille tai kaalikeittodieetille ryhtyminen pelkästä itserankaisun ilosta ilman terveyssyitä on toki aina hyvä idea - vai mitenkäs se menikään?

"Harva myöskään kokee, että kuukauden tauko pitäisi kompensoida holtittomalla kännäämisellä.  Eihän laihdutuskuuriakaan yleensä seuraa kuukauden syöpöttely, vaan pikemminkin saavutettu hyvä olotila pyritään säilyttämään."

Jotenkin olen ymmärtänyt, että suurin osa nykyisistä oikeista koulutetuista ravitsemusterapeuteista on sillä kannalla, että suurin syy välttää herkkulakkoja ja pikadieettejä on juurikin se, että esimerkiksi pudotetut kilot kertyvät helposti takaisin heti kuurin jälkeen, korkojen kera.

***

Kaikki kursivoidut lainaukset: tipaton.fi

Kommentit

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Hahaa, oon kuule joka kohdasta samaa mieltä - sun kanssasi.  Etenkin viimeinen kursivointi ja sun kuittaus siihen: Nail in the head. 

Suvi K.
Sisunainen

Joo tuli tota alkuperästä sivustoa selatessa vähän sellanen olo, että mitä hittoa mä luen?? :D

Hymyileoletupea

:D ei vitsi! Reps, kops ja naulan kantaan! Erittäin hyvin sanottu :D 

Suvi K.
Sisunainen

Tää menee aika vahvasti itkeä vai nauraa? -kategoriaan. :D Kiitos. :)

Looking for...

Lempparini oli sivuston laskuissa tullut kuukausisäästöjä konkretisoiva elektroniikka, joka oli kohdallani mp3 soiton - antiikin aika on palannut! 

Suvi K.
Sisunainen

Itseasiassa mä toivoin ja sain just mp3-soittimen joululahjaks. :D Olenko tullut vanhanksi?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.