Ihmiskoe: rahkalakko

Sisunainen

Jo pidemmän aikaan ruokavaliooni on kuulunut olennaisena osana rahka. Vähintään parin purkin päiväkulutuksella olen yleensä perustanut aamu- ja välipalani rahkan, tuon fitnessurheilijoiden ihmenruuan, varaan.

Kuitenkin viime aikoina rahka on alkanut kyllästyttää. Ibizalla lomaillessani en syönyt lainkaan rahkaa (muita maitotuotteita kyllä), ja mystinen sinänsä harmiton mutta välillä hieman ärsytävä vatsanturvotus hävisi. Päätin alkaa tilapäiseen rahkalakkoon, ja katsoa kuinka kroppani reagoi. Alla yhden hengen parin viikon ihmiskokeen tulokset. 

Plussat:

  • Uusia makuja! Uusia kivoja ruokia! Lettuja joka aamu (no ei nyt ihan)!
  • Kuvitteellisen treenipäivän ruuat laskuriin syötettyäni totesin, että saan edelleen proteiinia suunnilleen 2g/kg. Rahkan korvaaminen ei siis sen puolesta ole ongelma, eikä lihasten kuihtumista tarvitse pelätä.
  • Turvotus ja epämääräisen tukkoinen olo on selvästi vähentynyt. Voi tosin olla myös psykologinen vaikutus.

Miinukset:

  • Aamiaisen tekeminen vie hieman enemmän aikaa, mutta toisaalta lomalla se ei haittaa.
  • Pikkuaterioilla joutuu (pääsee?) syömään näennäisesti isomman määrän ruokaa saman kylläisyystason saavuttamiseksi tai vaihtoehtoisesti pääruuilla täytyy (saa?) tankata enemmän.

Mitä rahkan tilalle?

  • Banaanilettuja (1 bansku, 2 munaa, sekaisin blenderissä ja paisto kookosöljyssä).
  • Jugurttia; nykyisin on saatavilla myös maustettuja lisäaineettomia ja suhteellisen vähän lisättyä sokeria sisältäviä vaihtoehtoja. Jugurtista saa ruokaisamman lisäämällä mysliä.
  • Ihan vaan paistettuja kananmunia tai erilaisia munakkaita.
  • Pelkät hedelmät kevyenä välipalana.
  • Yksinkertaisesti sen verran isommat annokset ruokaa pääaterioilla, ettei välipalaa tarvitse.

Kommentit

Hymyileoletupea

Vieläkö rahkalakko jatkuu? Mulla tulee maitotuotteista joka kerta sellanen ihme limainen kröhä (no olipa herkullisesti kuvattu). Ei tarvitse kuin hieman syödä jätskiä tai kermakakkua, niin seuraavana päivänä on virkayskä ällöllä korinalla höystettynä. Niinpä olen jättänyt maitotuotteet minimiin. Toki jäde ja kerma hyvää on ja niillä herkuttelen ilman sen kummempia tunnontuskia, mutta ei ne kyllä kauheen hyvää tee. Uskon kyllä vakaasti siihen teoriaan, että maitotuotteet synnyttää jonkinmoisen tulehdusreaktion kropassa. Tietysti tuokin on hyvin henkilökohtaista, miten reagoi, mutta mä kyllä peukuttaisin että jatkat lakossasi :) 

Suvi K.
Sisunainen

Joo en oo nyt rahkaa ostanu, muita maitotuotteita kyllä syön edelleen. :) Mäkin oon epäilly tota rään ja maidon yhteyttä (kyllä nyt todella kuulostaa herkulta :D), mutta oon liian laiska luopumaan maitotuotteista kokonaan. Tän kokeilun myötä kuitenkin oon tullu siihen tulokseen, että rahka on "terveysruokana" ihan yliarvostettua.

Hymyileoletupea

Juu terveysruokaa en mä kyllä siitä myöskään saa :D mut maitotuotteiden korvaaminen voi olla kyllä haasteellista. Mut sitten kun niitä ei käytä, niin ne vaan joteski "korvaantuu" huomaamatta. 

Kommentoi