Jogurttipehmis mansikoiden kera
Olen jo jonkin aikaa haaveillut kahdesta jälkiruuasta: pavlovasta ja jäädytetystä jogurtista. Kun kesäisen grilli-illan vieraista yksi oli allerginen marengille, valinta oli pienen pähkäilyn jälkeen selvä.
FROZEN YOGURT -PEHMIS
neljälle
1 prk (500 g) turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia (tarvittaessa laktoositonta)
ruokosokeria maun mukaan, itse käytin pari lusikallista
ruokalusikallinen vaniljasokeria
reilu hyppysellinen kardemummaa (tai enemmän, jos tykkäät mausta)
Tarjoiluun: tuoreita mansikoita ja kinuskikastiketta
Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään, tarkista maku. Voit jättää jäätelömassan tässä kohdassa muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään, jos tarjoiluun on vielä aikaa.
Hieman ennen tarjoilua laita massa jäätelökoneeseen tekeytymään koneen ohjeiden mukaan. Anna koneen pyöriä, kunnes jäätelö on jäätynyt. Tarjoilue välittömästi mansikoiden ja kinuskikastikkeen kera.
Ymmärtääkseni jäätelöä voi tehdä myös ilman jäätelökonetta, jos jätskin heittää pakkaseen ja käy aika-ajoin sekoittamassa. Jos joku kokeilee tätä, kuulisin mielelläni miten kävi!