Kulhomania

Sisunainen

Olen ihmetellyt mitä nämä somessa jo pidemmän aikaa hehkutetut bowlit oikein ovat. Kaikki ruoka smoothieista illallisiin tarjoillaan kipossa, entä sitten?

Muutama päivä sitten avattua mifupakettia ja eilistä porkkanaraastetta jääkaapissa katsellessani jokin kuitenkin loksahti: näistähän saa lounaskulhon. Sen jälkeen olenkin syönyt bowleja joka toisella aterialla - koska se vaan ihan oikeasti on paitsi kätevää myös herkullista, kasvisten syömisen helppoudesta puhumattakaan.

Tässä muille ruokatrendien kanssa hitaastilämpiäville pikaopas bowlejen eli kulhoruoan maailmaan.

Idea on, että erikseen valmistetut ainekset heitetään lopuksi samaan kulhoon. Näinollen voit käyttää sekaisin eilisiä tähteitä ja jotain tuoreeltaan valmistettua, kypsiä ja raakana syötäviä aineksia ja niin edelleen. 

Valmistele aineksia etukäteen ja käytä nopeita raaka-aineita. Kulhoruoan käytännöllisyys perustuu siihen, että kaikkia komponentteja ei tarvitse valmistaa erikseen joka ateriaa varten. Keitä isompi määrä riisiä ja raasta useampi porkkana jääkaappiin odottamaan. Suosi nopeasti kypsyviä tai vain vähän käsittelyä vaativia raaka-aineita, kuten tuoreita vihanneksia, nuudeleita, katkarapuja, mifua ja graavi- tai savulohta. Näin kulhoateria syntyy parhaimmillaan niin nopeasti, ettei päälle tulevaa avokadoa ehdi odotellessa viipaloida.

Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä. Kulhojen etu tavalliseen isomman ruokaerän tekemiseen ja uudelleen lämmittämiseen nähden on se, että voit tehdä joka kerta erilaisen yhdistelmän, kun kokoat raaka-aineet vasta lautaselle. Kokeile tuoreita yrttejä, sitruunaa, currya, chilikastiketta, eri tavoin maustettuja majoneesidippejä ja juustoja maustamiseen.

Omiin kulhoaterioihini tulee yleensä neljä peruselementtiä: hiilihydraattipitoinen pohja (riisi tai nuudelit tms.), proteiini (liha, kala, mifu tms.), erilaisia kasviksia joko kypsennettynä tai raakana ja jonkinlainen usein kylmä kastike. Joskus sotken esimerkiksi osan kasviksista tai proteiinit "pohjaan". Käytännössä laitan riisit tai nuudelit kiehumaan, valmistelen muut raaka-aineet, sekoitan kastikkeeseen ja kokoan annoksen mainitussa järjestyksessä. 

Yläkuvassa pohjana riisinuudeleita, porkkanaraastetta ja katkarapuja nopeasti pannulla freesattuna. Päällä avokadoa, sitruunalla maustettua majoneesia ja seesaminsiemeniä.

Pohjana riisinuudeleita ja mifua currylla maustettuna. Päällä porkkanaraastetta, avokadoa ja chilikastikkeesta ja majoneesista tehty kastike.

Pohjana riisiä. Päällä tähteeksi jäänyttä yrttistä kanaa, sitruunalla ja mozzarellalla maustettua freesattua pinaattia ja nopeasti pannulla paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Pohjana riisinuudeleita. Päällä graavilohta, freesattua pinaattia ja chilikastikkeella maustettua porkkanaraastetta, seesaminsiemeniä ja sitruunamajoneesia.

Kommentit

nakedtruth
naked truth

Noi annokset näyttää niin herkullisilta, eikä näiden kokkailu kuulosta kovin vaikealta. Pakko kokeilla! Kiitos ideasta :)

Suvi K.
Sisunainen

Eipä kestä! :) Nää on todellakin helppoja, varsinkin jos eri aineksia valmistelee käyttövalmiiks kerralla useampaan annokseen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.