Lämmin kanasalaatti
Saisiko olla salaatti, joka on samaan aikaan raikas, ruokaisa, rapea, pehmeä, suolainen, makea, maukas..? No sitä minäkin. Lue siis eteenpäin.
Tämä kanasalaatti syntyy muutamasta yksinkertaisesta ainesosasta ja on erittäin helppo tehdä: sen kun paistat kaikki ”sattumat” ja kokoat salaatin. Hyvän maun salaisuus on rento ranne oliiviöljyä kaataessa.
LÄMMIN BATAATTI-KANASALAATTI
3-4 annosta
2 isoa kanafileetä
keskikokoinen bataatti
paketti halloumia
erilaisia lehtisalaatteja, mielellään ainakin yhtä vihreää ja yhtä tummaa lajiketta
avokado
oliiviöljyä ja voita
tuoretta tinjamia ja basilikaa
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja pilko bataatti kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperoidulle uunipellille, mausta suolalla ja pippurilla ja valuta päälle oliiviöljyä. Paista 200 asteessa kunnes bataatit ovat sopivasti pehmenneet ja ottaneet väriä, yleensä noin 45 minuuttia.
Kuumenna sillävälin tilkka oliiviöljyä ja nokare voita pannulla (kyllä, molempia). Kun voi on lakannut kuplimasta, lisää kanafileet. Paista molemmin puolin kauniin värisiksi, mausta tinjamilla, suolalla ja pippurilla ja jätä kannen alle hautumaan kypsiksi. Paista myös viipaloitu halloumi kuumalla pannulla oliiviöljyssä sopivan väriseksi.
Revi salaatit tarjoilukulhoon. Lisää hyppysellinen sekä suolaa että pippuria, reilusti oliiviöljyä ja maun mukaan silputtua basilikaa ja sekoita. Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa sisus veitsellä kuutoiksi ja kaavi ulos kuoresta. Suikaloi kypsä kana ja halloumi sopiviksi suupaloiksi.
Kokoa salaatti nostelemalla viherpohjan päälle bataatit, kana, halloumi ja avokado. Nauti!
Vinkki: Salaatti toimii myös seuraavana päivänä kylmänä. Voit lisätä tarvittaessa oliiviöljyä ja mausteita vielä valmiiseen annokseenkin.
Kasvisversio: Jätä kana pois ja laita reilummin muita sattumia.