Maailman helpoin joulujälkkäri
Joulu on mielestäni aina ollut yksi vuoden kohokohtia, mutta tänä vuonna minulla on ollut vähän vaikeuksia päästä fiilikseen kiinni. Syksy tuntuu menneen tajuttoman nopeasti, enkä vieläkään tahdo ymmärtää, että joulu on ihan oikeasti tällä viikolla.
Joulustressin olen sentään onnistunut välttämään – lahjat on jo hankittu, suklaakonvehdit tehty ja kuusi haettu äidin takapihalle odottamaan. Istun tällä hetkellä junassa matkalla minilomalle Helsinkiin ja palaan aatonaattona Itä-Suomeen viettämään perinteistä sukujoulua.
Jouluvalmisteluja helpottaa se, että tällä kertaa laadimme varsin helppotekoisen menun. Tätä suussasulavaa piparista ja suklaista jälkiruokaa testasin jo itsenäisyyspäivänä ja se tullaan näkemään nyt ensi kertaa joulupöydässämme. Yleensä pyrin tekemään ruokani alusta asti itse, mutta jos on valittava sen ja rennon perheen ja ystävien kanssa ajan vieton välillä, valmisrahkat ja -piparitkin ovat ihan hyvä vaihtoehto. Maussa tämä ainakaan ei häviä perinteisille jouluherkuille.
PIPARI-SUKLAA-RAHKAJÄLKIRUOKA
2-3 annosta
50 g tummaa n. 70% suklaata
pipareita (tarvittaessa gluteenittomia)
1 prk vaniljarahkaa (tarvittaessa laktoositonta)
1 prk piparin makuista rahkaa (-ii-)
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Murustele piparit. Sekoita sula suklaa vaniljarahkaan, mutta jätä pieni määrä koristeluun.
Koko kapeisiin korkeisiin laseihin vuorotellen kumpaakin rahkaa ja piparimurua. Viimeistele valuttamalla päälle loppu suklaa ohuena nauhana. Nauti!