Meidän salin naiset

Sisunainen

Netissä törmää usein listoihin kuntosalien kävijätyypeistä, mukana bodariäijät ja eläkeläispapat. Mutta millaisia treenaajia käy naistensalilla? Tässä viisi meidän salin päätyyppiä:

1. Hoitsutädit. En tiedä jakaako Joensuun kaupunki ilmaislippuja meidän salille, mutta siellä huomattavan suuri osa kävijöistä näyttää olevan joko sairaanhoitajia tai tarhatätejä. Nämä kaikki tuntevat toisensa (vain kummankin alalajin sisällä toki) ja ehivät pukuhuoneessa vaihtaa kuulumiset viime yövuoron tapahtumista kakkososaston Sirpan lapsenlasten koulunaloitukseen ja siihen tuletko ylihuomenna spinningiin. Mukavaa ja harmitonta, joskin hieman äänekästä porukkaa, jolla on rento asenne liikuntaan. Lajit: Kaikki ryhmäliikunta, harvoin kuntosali.

Kuva: http://www.cartoonstock.com/directory/w/women_s_gym.asp

2. Tehotädit. Muistuttavat hoitsutätejä, paitsi että treenaavat aina sata lasissa. Nämä yleensä yli 40-vuotiaat supernaiset näkee useimmin täyttämässä pikaisesti vesipulloa pumpin ja maratonspinningin välissä. Em. syystä hieman tuntemattomammaksi jäänyt ryhmä. Lajit: Kaikki mitä salilta löytyy, paitsi että pilates ja vesijumppa ovat ilmeisesti liian lällyjä.

3. Urheilijatytöt. Tehotätien nuorempi versio. Treenaavat erittäin keskittyneesti ja usein myös kaikenlaisilla erikoistekniikoilla tai vaihtoehtoisesti tekevät tajuttoman pitkiä ja raskaita sarjoja tietyille lihasryhmille. Tämän lajin edustajien määrä salilla tuntuu olevan vakio; kun yksi häviää tai siirtyy muualle, toinen tulee tilalle. Todennäköisesti paikalla aina kun itse menen salille. Lajit: Kuntosali, raskaammat ryhmäliikuntatunnit (ilmeisesti RPV käy myös jalkatreenin lämmittelystä).

4. Kaverin kanssa -tytöt. Liikkuvat tyypillisesti pareittain kuntosalilla ja tekevät samoja liikkeitä vuorotellen jatkuvasti puhuen. Tämän ryhmän mahdollinen alalaji on onneksi harvoin tavattavat kännykkätytöt, jotka räpläävät tauotta älypuhelinta siirtyessään jalkaprässiltä reidenlähennyslaitteelle, tekemättä varsinaisesti yhtään kunnollista sarjaa. Lajit: Kuntosali, olettavasti käy myös jumpissa, mutta siellä vaikeampi tunnistaa.

5. Epätodennäköiset treenaajat. Tähän ryhmään kuuluu sekalainen joukko porukkaa, ja tämän lajin edustajat nostavat minulla aina hymyn huulille (ja ehdottomasti positiivisessa mielessä!). Epätodennäköinen treenaaja voi olla yli 60-vuotias eläkeläisrouva tai reilusti pyöreä täti-ihminen, mutta molemmat vetävät treenejä joko mielettömällä draivilla ja keskittymisellä tai uskomattoman positiivisella asenteella muistaen aina hymyillä kanssatreenaajille. Peukku pystyyn kaikille heille! Lajit: Kuntosali, vaihtelevat ryhmäliikuntatunnit, erityisesti pilates ja muut rauhallisemmat lajit.

Kommentit

Hymyileoletupea

Hei mä fanitan kanssa tota vitostyyppiä. Mun salilla käy paljon tota tyyppiä edustavia 60-70 vuotiaita setiä. Kovassa kunnossa kuin mitkä. Nostaa hymyn aina mun huulille ja tsemppaa jatkamaan. 

Suvi K.
Sisunainen

Mä haluun isona olla ensin 2 ja sitten 5. ;D

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Luin ensimmäisestä haisutädit.. Voi ihmetystä miten se liittyy sairaanhoitajiin tai tarhatäteihin (aika varata jälleen silmätohtorille...) ja mitä se haittaa jos välillä dödö unohtuu kotiin.. No joo vitsit sikseen. Meiltä löytyy kyllä noista jokaista, tosin todella pienessä määrin kun meidän salilla ei jumppia ole ollenkaan vaan se on vain perinteinen (mutta sitäkin hikisempi!) kuntosali. Meidän sali on noin 90% äijäsali, jossa tulee kyllä aina välillä semmoinen "olen heikko nainen" olo, kun jalkaprässistä ei nouse yli 150kg tai en (viimeksi kokeilin kyllä pari kk sitten) penkissä saanut kunnolla edes tankoa nousemaan :D

Suvi K.
Sisunainen

Meidän salilla jalkaprässin painot loppuu jonnekin reiluun sataseen. :D Mutta joo tiedän tunteen, kun käyn samalla kortilla myös toisella äijemmällä salilla. Toisaalta siellä on hyvällä tuurilla myös toisen sortin silmänruokaa tarjolla... ;) 

Punttitäti (Ei varmistettu)

Loistava analyysi, sopisi myös meidän salille. Toki jäin kaipaamaan omaa kategoriaani. 40vee, 25 vuotta säännöllistä punttia takana. En käy ryhmäliikunnassa, treenikerta ei ylitä 45 minsaa, ei verenmakua suussa. Hellää oman kehon kuulemista, vaikka prässissä onkin 250kg. Ja minunlaisia alkaa olemaan koko ajan enemmän ja enemmän.

Suvi K.
Sisunainen

Sä meet pelkästään prässipainon perusteella kakkoskategoriaan. :D Mutta joo löytyy tota tyyppiä meiltäkin. :)

** (Ei varmistettu)

Salilla "treenaavien" naisten sekaan kuuluu myös ehdottomasti Bloggarit, jotka tietävät kyllä internetissä teoriassa paljon asioista, mutta omat treenitulokset ovat sellaisella ei-yhtään-leuanvetoa-eikä-edes-punnerrusta -tasolla. Miesten vastine näille on ne vanhat ukot, jotka kertovat muille kuinka niiden kuuluisi treenata, vaikka itse ne käppänät eivät osaa edes perustekniikoita.

Suvi K.
Sisunainen

Ymmärrän pointin, mutta sitä vartenhan siellä reeneissä käydään ja vedetään niin maan pirusti kuminauhaleuanvetoja, että joku päivä irtoaisi edes se yksi. ;) Kukaan ei ole Swarzenegger syntyessään. 

** (Ei varmistettu)

Monille tämän kastin "treenaajille" kuitenkin se treenaaminen tuottaisi enemmän tuloksia kuin treeniohjelmista kirjoittelu ilman, että niitä on koskaan viety läpi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.