Melkein raat kookos-suklaatryffelit

Sisunainen

Viime joulun alla vietin varmaan puoli tuntia Helsingin Stocmannin suklaaosastolla tavaten eri suklaakonvehtipakettien tuoteselosteita löytääkseni sellaisia, joista edes osan voisin syödä. Mukaan tarttui kolme rasiaa, mutta kuinkas ollakaan: yksissä oli keksimuruja, toisissa laktoosia ja kolmansissa pähkinää, kaikesta salapoliisintyöstä huolimatta.

Tänä jouluna päätin tehdä suklaakonvehdit itse, jotta säätyisin moisilta harmeilta. Joulupöydässämme tullaan näkemään ihan perinteisiä tryffeleitä ja muottiin valettuja konvehteja, mutta halusin myös kokeilla yhtä raakasuklaaversiota. Sokerille en nyt koe-erään jaksanut etsiä raakayhteensopivaa versiota, mutta muuten tryffelit ovat ehtaa raakasuklaata. Maku jakoi hieman mielipiteitä sen suhteen, ovatko tryffelit turhan väkevän makuisia (minusta juuri hyviä), joten suosittelen näitä ensisijaisesti tumman suklaan ystäville. Tryffelit voi maustaa ja koristella mieleisellään tavalla, itse ajattelin kokeilla seuraavaan erään oikein hienoksi raastettua appelsiininkuorta.

 

(MELKEIN-) RAAKASUKLAATRYFFELIT

2 osaa kookosöljyä

2 osaa kaakaomassaa (tai mahdollisimman tummaa suklaata)

1 osa ruokosokeria tai muuta valinnaista makeutusainetta maun mukaan

1 osa raakakaakaojauhetta

(valinnaisia mausteaineita)

kookoshiutaleita tai kaakaojauhetta pinnalle

Sulata kookosöljy kattilassa miedolla lämmöllä, mutta älä kuumenna yhtään enempää kuin tarvis. Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon kaakaomassa. Sekoita kunnes massa sulaa. Lisää lopuksi sokeri ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi tai kunnes se on sopivan kiinteää pallojen pyörittelyä varten.

Pyörittele tryffelimassasta pieniä palloja ja pyöräytä ne saman tien kookoshiutaleissa tai kaakaojauhossa. Anna jähmettyä viileässä ja säilytä jääkaapissa. Nauti!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.