Melkein vedin leukoja (+ nyt myös Instagramissa!)

Sisunainen

Tänään oli toinen tapaaminen PT:n kanssa, päivän aiheena selkä- ja hauistreeni. Niin ja se mun PT on muuten Katri Kinnunen, joka tekee valmennuksia ainakin Joensuun EVO:lla ja Fittarilla. Kiitokset Katrille!

Suuri osa tämän päivän liikkeistä oli minulle ennestään tuttuja, mutta myös pari "uutuutta" löytyi joukosta: maastaveto ja leuanveto. Vaikka maastavedon englanninkielinen nimi on deadlift, se ei ole mitenkään tappavan raskasta tai vaikeaa. Vaikkapa kyykkyihin verrattuna tekniikka tuntui äkkiseltään melko helpolta. Ota tanko, pidä selkä suorana ja nosta tanko ylös maasta, ei sen kummempaa. Esimerkiksi tässä on selkeä ja yksityiskohtainen video maastavedon tekniikasta:

Suosittelen kokeilemaan!

Leuanvedosta sanotaan usein, että jos se ei onnistu, olet joko liian heikko tai painava. Voi olla että molemmat luonnehdinnat pätevät jonkun mielestä minuun, mutta kyllä leuanveto on ehdottomasti myös tekniikkalaji. Olen joskus ennenkin yrittänyt kevennettyjä leuanvetoja heikolla menestyksellä, mutta nyt tänään Katrin opastuksella luulen tajunneeni tekniikan. Idea ei ole tehdä "vähän niinkun hauiskääntöä" (kuten luulin), vaan tehdä sama liike kuin ylätaljassa, kiskoen ensisijaisesti lapoja yhteen ja hartioita alas. Minua ainakin auttoin mielikuva siitä, että rintakehää käännetään jo lähtökohtaisesti hieman ylöspäin, kuten ylätaljaa tehdessäkin. Eli kärjistäen: tissit kohti tankoa, ei leuka tai ainakaan otsa. Näillä kiskoin jo muutamia kevennettyjä vetoja ihan ylös asti!

Tässä opetusvideo myös leuanvedosta:

Nyt voitte halutessanne kyylätä minua myös Instagramissa nimimerkillä suvi_ko. Facebookissa kiertää tämä kerro itsestäsi kuvilla -haaste, jonka ajattelin toteuttaa Instagramin kautta, niin opinpahan samalla käyttämään ohjelmaa. Arkikuvia siis tiedossa vähintään yksi päivässä seuraavan viiden päivän ajan.

 

17.4. Leuanvetovideo vaihdettu sisällöltään aiheeseen sopivampaan. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.