Miksi en tee liikuntahaasteita

Sisunainen

Facebook tuntuu täyttyvän ennätysvauhtia erilaisista haasteista, joissa tehdään 30 päivän ajan milloin lankkuja, punnerruksia tai kyykkyjä. Houkuttaisi lähteä kavereiden mukaan tekemään video-ohjattuja vatsalihasrääkkejä; olisihan se kiva yhdessä päivitellä, kun oli niiiin kamalaa, ja tsempata toisia, vaikka ei konkreettisesti pääsisikään treenaamaan porukalla.

En kuitenkaan lähde, koska haasteissa on yksi ratkaiseva vika: liikuntahaasteet eivät sovellu ihmiselle, joka harrastaa liikuntaa. Kuulostaako oudolta? Tarkennetaan hieman. 

Yhteen liikkeeseen tai lihasryhmään keskittyvät haasteet voivat olla ihan okei kuntoilijalle, joka käy huvikseen pari kertaa viikkoon zumbassa. Kuitenkin, jos treenaamisessa on edes jonkinlaista suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta ja esimerkiksi tietty ohjelma ja syklitys, jonka mukaan treenejä tehdään, Facebook-haasteet vain sotkevat harjoittelua. 

Vai miltä kuulostaa 200 kehonpainokyykkyä rankan painonnostoharjoituksen jälkeen ? Sata punnerrusta uimarin viikon ainoana lepopäivänä? Lankuttamalla väsytetyt vatsalihakset voimistelutreenissä? Vähän liikkuvien ihmisten aktivoimiseen haasteet voivat toimia, mutta jo muutenkin riittävien treenien päälle ne ovat helposti yksinkertaisesti liikaa.

Yhden haasteen kuitenkin löysin, johon voisin jopa harkita osallistumista:

Kuva: LiibaLaaba

 

Kommentit

Hetti
Hettinen

Aivan mahtava, repesin totaalisesti ;D

Suvi K.
Sisunainen

Nokoshaasteelle vai mun postuakselle? :D

Hetti
Hettinen

Eritoten tolle haasteelle ;)

Urpu (Ei varmistettu)

Toi on aivan upea haaste ja myös aika haastava toteutettava. Tuli mieleen yhden ystäväni muinoinen lausahdus lomaltaan: "Alkaa unettomuus vaivata; eilenkään kolmansilla päikkäreillä ei tullut uni."
Itseni olen haastanut porraskävelyyn (hissin käyttö sallitu vain painavien tavaroiden kera)ja sen olen saanut aika hyvin toteutettua, ehkä vain yksi lintsaus kahdessa viikossa (kyse siis noususta kotiin 7.:een kerrokseen).

Suvi K.
Sisunainen

Se on paha jos jo kolmansilla päikkäreillä hyytyy. :D Tsemppiä porrashaasteeseen!

Kommentoi