Oikeista ja vääristä unelmista

Sisunainen

Tiedättekö, mikä näissä nettiä pitkin kiertävissä motivaatiolauseissa- ja kuvissa ärsyttää? No ainakin nämä:

1. Meemit, joissa "ylitä itsesi"-tyylisten lauseiden taustalla esiintyy äärimmäisen timmin näköiseksi photoshopattu puolialaston nainen. Suomeksi: ole toki rauhassa parempi kuin eilen, mutta kyllä tähän vähintään pitäisi päästä. 

2. Iskulauseet, jotka vaativat kaiken "kivan" uhraamista ja koko elämäntavan mullistamista, koska se nyt vaan on sen arvoista. Entä, jos arvostaa ihan oikeasti suklaapatukkaa enemmän kuin näkyviä vatsalihaksia, onko silloin jotenkin huonompi ihminen? Epäilen vahvasti, että "nothing tastes as good as skinny feels" -lauseen keksijä ei ole ollut kovin hyvä kokki.

3. Oletus siitä, että kaikki ihmiset yleensäkin haluavat saavuttaa fitnesskisaajien naamat viherryttävän kropan ja aamuaerobisen jälkeen raakaitupuuroa halajavan sielun. Entä, jos on ihan tyytyväinen oloonsa vähän pyöreänä? Jos haaveileekin löhöilystä aurinkorannalla mojitolasi kädessä eikä joogaretriitistä? Tai haluaa käyttää aivopontentiaalinsa viulunsoiton opetteluun eikä kaloreiden laskemiseen? Unelmoiko silloin vääristä asioista?

Kommentit

Pinjuska

Word!

Itsekin havahduin nyt näihin motivaatiokuviin...olen myös miettinyt että olisiko se niin väärin käyttää hiukan inhimillisempiä ja oikeaita ihmisiä motivaatiokuvissa pikemminkin kuin photoshopattuja fitnessmalleja.

Suvi K.
Sisunainen

Niinpä! Kyllähän netissä näkee myös ihan oikeasti hauskoja ja kannustavia kuvia, mutta nää on valitettavan yleisiä.

Aasara
Kunnon Mamma

Hehe, erittäin hyviä pointteja! :D

Mulle yksi tärkeimpiä oivalluksia on ollut nimenomaan se, että minun ei ole pakko haluta supertimmiä, viimeiseen asti treenattua kroppaa kaiken elämästä nauttimisen kustannuksella. On ihan ok, että haluan mieluummin ottaa lasin viiniä välillä ja herkutella jonkin verran, vaikka se tarkoittaakin etten saa rasvaprosenttia tiristettyä kovin alas ja sokerihimo riivaa minua varmaan koko loppuelämäni. On ihan ok, että haluan olla riittävän timmi versio itsestäni - se, mihin pystyn omistamatta aiheelle koko elämääni ja luopumatta kaikista nautinnoista.

Suvi K.
Sisunainen

Juuri näin! Jokainen saa ihan itse valita omat tavoitteensa. Sitäpaitsi kuulemma ihmiselle on luontaista ja evoluution kannalta hyödyllistä pitää makeasta. ;)

Suvi K.
Sisunainen

Oon nähny ton ennenkin, enkä edelleenkään tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. :D

Iiro
Aina jonon viimeinen

Naurattaa ihan helvetisti kunnes muistaa, että joku oikeasti katsoo tosissaan kuvia joissa sössötetään jonkun hemmetin oksentelun olevan ok treenatessa tai kuinka on vaan pakko treenata.

Nāiádes
Naiádes

Mua ainakin naurattaa! : D

Iiro
Aina jonon viimeinen

Me ollaan muuten kerran oikeasti katsottu noita neljännen festarointipäivän etkoilla, kun alkoi tehdä vähän tiukkaa saada muuta kuin mehua alas kurkusta. Hommat lähtivät uskomattomaan liitoon. Muistaakseni.

Nāiádes
Naiádes

Tätäkin voi soveltaa oikeestaan mihin vaan, joten miksei siihen juomiseenkin! Mm. toimistolla ollaan kokeiltu tota taktiikkaa, kun yhtä ummetti.

Iiro
Aina jonon viimeinen

Voisin listata aikani kuluksi myös milloin tuo toimii:

- aina

- joka kerta

Suvi K.
Sisunainen

Katoin eka ilman ääniä ja olin että wtf, sitten tajusin laittaa äänet päälle :DDDDD

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.