Pinaatti-tuorejuusto-kanapasta
Ruuat, joita yleensä laitan, kuuluvat kahteen kategoriaan: ne, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa korkeintaan kahta pannua tai kattilaa käyttäen ja ne, jotka voi jättää uuniin siksi aikaa, kun käy suihkussa ja laittaa treenikamat pyörimään pyykkikoneeseen. Tämä simppeli ja kalor energ ravitseva pasta kuuluu ensinmainittuihin. Ohje kahdelle painonnostotunnilta tulleelle.
PINAATTI-TUOREJUUSTO-KANAPASTA
250-300 g broilerin fileesuikaleita
oliiviöljyä ja/tai luomuvoita
suolaa ja pippuria
rasiallinen tuoretta pinaattia
tilkka kuivaa valkoviiniä tai sitruunamehua
1 dl pippurituorejuustoa (esim. Arlalla on laktoositonta)
ruokakermaa
120-150 g pastaa, tarvittaessa gluteenitonta (itse käytin Barillan gluteenitonta spagettia)
parmesanraastetta tarjoiluun
Kuumenna oliiviöljy ja/tai voi pannussa ja ruskista kanasuikaleet kevyesti siinä. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja pilko sillävälin pinaatti ja lisää pannuun.
Kun pinaatti on pehmennyt, lisää valkoviini tai sitruunamehu, tuorejuusto ja sen verran ruokakermaa, että kastike on sopivan paksuista. Tarkista maku ja anna hautua kypsäksi pastan keittämisen ajan.
Keitä pasta, mutta jätä keittoaika pari minuuttia vajaaksi. Valuta vesi pois ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Kiehauta nopeasti ja tarjoile heti. Viimeistele annokset parmesanraasteella.