Pinaattikeitto
Olen useammankin kerran potenut annoskateutta yliopiston ruokalassa pinaattikeittopäivinä; mokomat kun panevat siihen vehnäjauhoa. Kunnes hoksasin, että tähähän on ihan helppo tehdä itsekin. Varsinkin kun on vielä tämä tsemppihaaste, enkä todellakaan ole ikinä tehnyt itse pinaattikeittoa.
Kahdelle
rasiallinen tuoretta pinaattia
2 rkl luomuvoita
puolisen litraa luomumaitoa tai maito-kermaseosta (riippuen kuinka rasvaisen keiton haluat, tarvittaessa laktoositonta)
2 rkl maissitärkkelystä + 1 dl vettä
suolaa ja pippuria maun mukaan
Lisäksi: keitettyjä luomukananmunia
Huuhtele ja hienonna pinaatti. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää pinaatti ja kuullota hetki. Lisää maito (ja kerma). Sekoita erikseen maissitärkkelys ja vesi, hämmennä keittoon ja kuumenna koko ajan hämmentäen kiehuvaksi kunnes keitto sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua vielä muutama minuutti. Tarjoile keitettyjen kananmunien kera.