Pitkä ja tipaton = synkkä ja hipaton?

Sisunainen

Eilen kolmatta iltaa unettomana sängyssä pyöriskellessäni päätin ryhtyä ihmiskokeeseen: jätän alkoholijuomat pois toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi alkaen tästä päivästä. Ajatus tipattomasta on kummitellut mielessäni jo aikaisemminkin, mutten ole mukavuudenhaluisuuttani saanut aikaiseksi ryhtyä siihen, koska riittävä motivaation lähde puuttui. Olin myös kaavaillut tipatonta kuukautta tai alkoholinkäytön vähentämistä tsemppikerhon haasteeksi jossain välissä, mutta jos kerran motivaatio ja tarve siihen on nyt, miksi odottaa kuunvaihdetta tai muuta irrelevanttia päivämäärää?

En harrasta humalajuomista, mutta otan yleensä arki-iltoinakin lonkeron saunajuomaksi ja/tai lasin viiniä ruualla. Ei kuulosta yksittäisenä tapauksena paljolta, mutta tästä kertyy helposti yllättävän suuria kokonaismääriä. En ole erityisemmin perehtynyt alkoholin tai tipattoman terveysvaikutuksiin, mutta viime syksynä, kun olin vähän aikaa kokeeksi tipattomalla ravitsemusterapeutin suosituksesta, huomasin kyllä nukkuvani paremmin. Siksi en ajatellut kokeilla tällä kertaa yömyssyä, vaan päinvastaista taktiikkaa. Mielenkiintoista nähdä mitä muita vaikutuksia tällä kokeilulla on, jos on.

Viime kerralla lyhyehkö tipaton kausi loppui siihen, että oli vieraita Helsingistä ja sitten mentiin ravintolaan syömään ja jos nyt kerran otin eilenkin viiniä niin samahan se on tänäänkin. Siksi tämänkertaiseen tipattomuuteen pätee sama poikkeus kuin kaikkiin muihinkin "terveyssääntöihini" (kuten että suklaata ei syödä lounaaksi yms.): matkalla, juhlissa tai kipeänä ei lasketa. Saan siis esimerkiksi edelleen tilata ravintolassa tai baarissa lasin viiniä sen harvan kerran kun käyn ulkona.

Kieltämättä minua vähän jännittää miten tässä käy. Uskoisin, että minulla on kuitenkin nyt kohtuullisen hyvät mahdollisuudet pitää kiinni tipattomasta, kunhan muistan että liikunta on paras stressinhoitokeino ja säännöllinen syöminen estää repsahduksia aiheuttavan nälkäkiukun.

Raportoin blogiini kokeilun edistymisestä ja odotan ainakin itse mielenkiinnolla tuloksia. Tsemppausta ja p**seellepotkimista otetaan myös vastaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.