Sekajuuresranskalaiset ja avokadodippi

2016-11-09 21.23.37.jpg

Käsi ylös, kuka tykkää ranskalaisista? Varsinkin ranskalaisista dipin kanssa? Minusta tuli Kroatian-reissuni aikana suuri ranskalaisten ja erityisesti majoneesipohjaisten dippien fani. Harmi kyllä, kotona tehdyt ranskalaiset harvoin maistuvat yhtä hyvältä, kuin ravintolassa – paitsi jos niitä lähestyy kokonaan uudella tavalla.

Nämä rapeaksi paahdetut sekajuuresranskalaiset pääsevät maussa vähintään uppopaistettujen perunaserkkujensa tasolle, ja plussana tulet syöneeksi vihanneksia ihan vahingossa. Dippi on valinnainen, mutta suositeltava. Myös majoneesia sitruunalla, yrteillä ja pippurilla maustamalla tulee toimiva dippi. Ranskisten hyviksi seuralaisiksi olen todennut ainakin paistetut kanafileet ja jauhelihapihvit.

Käytä suosikkijuureksiasi ja malta paistaa niitä riittävän pitkään – se on rapeuden ja maun salaisuus.

SEKAJUURESRANSKALAISET

2-3 annosta 

1 keskikokoinen bataatti
2-3 porkkanaa
pala lanttua
pala juuriselleriä
1-2 tl tummaa siirappia
suolaa ja mustapippuria
pari oksaa tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä

Kuori kaikki juurekset ja suikaloi ne ohuiksi tikuiksi. Jätä bataatit aavistuksen paksummiksi, kuin muut juurekset. Laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet, siirappi ja oliiviöljy.

Paista ranskalaisia uunissa 200 asteessa kolmisen varttia – tuntikaan ei välttämättä ole liioiteltua. Juuresranskakaiset ovat valmiit, kun ne ovat saaneet hieman väriä ja paahtuneen pinnan.

AVOKADODIPPI

puolikas kypsä avokado
2 rkl majoneesia
2 rkl ranskankermaa (tarvittaessa laktoositonta)
sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Nauti!

2016-11-09 21.22.56.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.