Skånenjuurekset rosmariinilla

skanejuuret_0.jpgPahoittelen kännykäkameralaatua! 🙂

Missio: lisuke uunilohelle, joka syntyisi samassa ajassa, eikä olisi uuniranskikset. Varustus: jääkaapista löytynyt lanttu ja porkkanapussi, paistinpannu. Happy Ending: mukaelma tunnetusta ruotsalaisesta ruokalajista, tosin luultavasti varsin kaukana alkuperäisestä.

Kahdelle

pala lanttua

3-4 porkkanaa

oliiviöljyä tai luomuvoita paistamiseen

1-1,5 dl (kaura)kermaa

rosmariinia, mustapippuria ja suolaa

Kuori ja paloittele juurekset pienehköiksi kuutioiksi. Paista pannussa valinnaisen rasvan kera muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteita maun mukaan. Anna hautua 20-30 min kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarjoile esimerkiksi uunilohen tai muun kalaruuan lisukkeena.

koti ruoka-ja-juoma