Skånenjuurekset rosmariinilla
Pahoittelen kännykäkameralaatua! 🙂
Missio: lisuke uunilohelle, joka syntyisi samassa ajassa, eikä olisi uuniranskikset. Varustus: jääkaapista löytynyt lanttu ja porkkanapussi, paistinpannu. Happy Ending: mukaelma tunnetusta ruotsalaisesta ruokalajista, tosin luultavasti varsin kaukana alkuperäisestä.
Kahdelle
pala lanttua
3-4 porkkanaa
oliiviöljyä tai luomuvoita paistamiseen
1-1,5 dl (kaura)kermaa
rosmariinia, mustapippuria ja suolaa
Kuori ja paloittele juurekset pienehköiksi kuutioiksi. Paista pannussa valinnaisen rasvan kera muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteita maun mukaan. Anna hautua 20-30 min kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarjoile esimerkiksi uunilohen tai muun kalaruuan lisukkeena.