Suklaabanaanit grillissä

IMG_4242 (2).JPG

Kun nyt lapsuuden ruokamuistoista alettiin puhumaan, jatketaanpa vielä toisenkin postauksen verran. Opin suklaabanaanien teon erään koulukaverini kesämökillä kymmenkunta vuotta sitten, ja nyt vappuna päätin kokeilla, vieläkö sama herkku maistuu kaverin grillibileissä. Kyllä maistui, ja banaanit upposivat äkkiä nuotion ympärillä istuvalle porukalle.

Suklaabanaaneita voit tehdä yhtä hyvin kaasu- tai hiiligrillissä tai avonuotion hiilloksella. Voit käyttää mieleistäsi suklaata. Tärkeintä on, että annat banaanien paistua riittävän pitkään – vasta musta on tarpeeksi kypsä.

SUKLAABANAANIT

1 banaani per syöjä

n. 20 g suklaata per banaani (tummaa tai maitosuklaata maun mukaan)

Tee veitsellä banaaneihin päästä päähän pitkittäinen viilto, joka melkein halkaisee banaanin, mutta jättää kuoren ”pohjasta” ehjäksi. Paloittele suklaa ja tunge palat viiltoon.

Paista banaaneja grillissä tai nuotion hiilloksella kunnes kuori on kokonaan mustunut ja suklaa sulanut. Lusikoi ääntä kohti suoraan kuoresta.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.