Suklaabanaanit grillissä

Sisunainen

Kun nyt lapsuuden ruokamuistoista alettiin puhumaan, jatketaanpa vielä toisenkin postauksen verran. Opin suklaabanaanien teon erään koulukaverini kesämökillä kymmenkunta vuotta sitten, ja nyt vappuna päätin kokeilla, vieläkö sama herkku maistuu kaverin grillibileissä. Kyllä maistui, ja banaanit upposivat äkkiä nuotion ympärillä istuvalle porukalle.

Suklaabanaaneita voit tehdä yhtä hyvin kaasu- tai hiiligrillissä tai avonuotion hiilloksella. Voit käyttää mieleistäsi suklaata. Tärkeintä on, että annat banaanien paistua riittävän pitkään - vasta musta on tarpeeksi kypsä.

SUKLAABANAANIT

1 banaani per syöjä

n. 20 g suklaata per banaani (tummaa tai maitosuklaata maun mukaan)

Tee veitsellä banaaneihin päästä päähän pitkittäinen viilto, joka melkein halkaisee banaanin, mutta jättää kuoren "pohjasta" ehjäksi. Paloittele suklaa ja tunge palat viiltoon.

Paista banaaneja grillissä tai nuotion hiilloksella kunnes kuori on kokonaan mustunut ja suklaa sulanut. Lusikoi ääntä kohti suoraan kuoresta.

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Oi, en oo pitkään aikaan tehnyt näitä, vaikka on ihan mun lemppareita - tumman suklaan lisäks syön ne (kaura)jäätelön kanssa :)

Suvi K.
Sisunainen

Joo jätski vois toimia kansaa hyvin näitten kaverina. :) Mulla ei ole mitään hajua kuinka laajalle levinnyt resepti tää on, mutta hauska että joku muukin tietää tän. 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Uskoisin, että aika klassikko ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.