Suosikkipastakastike
Tästä nopeasta ja helposta pastakastikkeesta on muodostunut yksi oman keittiöni vakisuosikkeja. Samaan kastikepohjaan voi heitellä sattumiksi lähes mitä vaan; käytä siis ihmeessä mielikuvitusta. Tärkeintä on valita kypsiä ja maukkaita tomaatteja ja lisätä yrttejä reilulla kädellä.
Jos käytät gluteenitonta pastaa, suosittelen Barillan tai Schnitzerin lisäaineettomia maissipohjaisia pastoja.
KERMAINEN KIRSIKKATOMAATTIKASTIKE PASTALLE
Kaksi annosta
rasiallinen kypsiä kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
tilkka kuivaa valkoviiniä – ei pakollinen
1-2 dl ruokakermaa
kourallinen tuoretta basilikaa tai muita yrttejä maun mukaan
suolaa ja pippuria
valinnaisia sattumia, kuten kanasuikaleita, jauhelihaa, jättikatkarapuja tai halloumia (erikseen paistettuna)
tarjoiluun parmesanraastetta ja/tai rucolaa
Kuumenna oliiviöljy pannulla. Jos käytät sattumina kanaa tai jauhelihaa, aloita niiden paistamisesta. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne pannulle, kun kana/jauheliha on ottanut sopivasti väriä tai heti kun pannu on kuuma. Paista kunnes tomaatit hieman pehmenevät ja ottavat väriä.
Lisää halutessasi tilkka valkoviiniä ja anna sen kiehahtaa pois. Lisää ruokakerma ja mausteet, tarkista maku. Anna kastikkeen hautua kypsäksi pastan keittämisen ajan. Jos käytät sattumina jättikatkarapuja, lisää ne, kun pastan keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia.
Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Tarjoile heti parmesanraasteen tai rucolan kera.