Testissä nettijooga

Sisunainen

Olen alkukesästä asti käyttänyt Yoogaian nettijoogapalvelua. Tunteja on tullut tehtyä 1-2 viikossa, ja varsinkin kesällä kuntokeskuksen ryhmäliikuntatuntien ollessa harvemmassa, tein suurimman osan kehonhuoltotyyppisistä treeneistäni Yoogain kanssa. Aluksi video-ohjaajan kanssa treenaaminen tuntui hieman oudolta, mutta palvelu on osoittautunut myös monella tapaa toimivaksi.

Nettijoogan plussat:

+ Vapaus tehdä tunteja milloin huvittaa; jos livetunnit eivät satu sopimaan aikatauluun, yhtä hyvin voi valita jonkin tallenteen. Välillä olen tehnyt tunteja keskellä päivää tai viikonloppuiltaisin, jolloin "livenä" ohjattuja tunteja on harvassa paikassa tarjolla.

+ Matala kynnys. Ei tarvitse edes poistua kotoa, jotta pääsee treenaamaan, sen kuin vaihtaa trikoot jalkaan ja levittää maton olohuoneen lattialle. Kesällä myös mahdollisuus joogata ulkona oli selkeästi plussaa.

+ Laaja tarjonta. Tunteja löytyy joka lähtöön, enemmän kuin monilla joogasaleilla saati pikkukaupungin kuntokeskuksissa.

+ Suhteellisen edullinen hinta.

...ja miinukset:

- Ei välttämättä sovi aloittelijoille. Jos asanat eivät ole ennestään tuttuja, niitä voi olla vaikea hahmottaa pieneltä ruudulta. Sama pätee uusien asanoiden opetteluun tasosta riippumatta.

- Henkilökohtaisen ohjauksen puute. Vaikka suorana lähetyksenä tunteja katsoessa oman webkameran voi laittaa päälle, ei se ole sama asia, kuin paikan päällä avustava opettaja. 

- Keskittyminen voi olla vaikeampaa kotona kuin joogasalissa.

Kokonaisarvosana: Toimii joogaharrastuksen ylläpitoon, jos "oikeita" tunteja ei ole tarjolla, mutta ei täysin korvaa niitä. Oman ympäristön häiriötekijät kannattaa karsia minimiin, jotta voi keskittyä kunnolla harjoitukseen ja "päästä tunnelmaan".

Nyt kun omalla kuntosalillani on taas alkanut pyöriä useampia jooga- ja pilatestunteja viikossa, Yoogaian jatko on harkinnan alla. Onneksi siihen on helppo liittyä ja (toivonmukaan myös) erota koska tahansa tilanteen mukaan.

Kommentit

IitaIip
Kolmen koto

Toi oli kyl ihan paras silloin, kun vauva oli vielä tissi-iässä, eikä kotoa paljoa poistuttu! Pitäiskin taas vierailla yoogaiassa :)

Suvi K.
Sisunainen

Voin uskoa!

MariB
Happy Thymes

On pitänyt kokeilla tuota nettijoogaa, vaan ei ole vielä ehtinyt. Mä rakastan hotjoogaa, sinne kun taas pääsis, on vaan niin kallis :(

Suvi K.
Sisunainen

Oi hot jooga on kyllä ihan parasta! Mä käyn siinä tai ilmajoogassa aina kun on Helsingissä, niitä kun ei oo täällä tarjolla, ja vähän vaikea imitoida kotona. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.