Treenivuosi 2015 infograafina

Sisunainen

Vuotta on jäljellä enää pari päivää, ja istun tällä hetkellä junassa matkalla Helsinkiin, jossa tuskin tulee kovin kummoisia jumppia tehtyä, joten on aika koota yhteen kuluneen vuoden treenit ja saavutukset. Vuoden alussa mainitsin treenitavoitteikseni kehittyä painonnostossa ja oppia tempaus kunnolla, kehittyä uinnissa ja jatkaa säännöllistä joogaamista. Kuinkas sitten kävikään?

Crossfitissa on tullut rampattua lähes joka toinen päivä, ja tuloksia on syntynyt jotakuinkin kaikilla osa-alueilla. Olympianostoissa ja kyykyssä olen parantanut ennätyksiäni tämän vuoden aikanatoistakymmentä kiloa, ja myös muissa liikkeissä valitsen pääsääntöisesti leveämpiä kiekkoja kuin vuosi sitten. Kehonpainoliikeet, naruhyppelyt ja kaikenlaiset kestävyyslajit aiheuttavat tällä hetkellä eniten tuskanhikeä - viimeksi eilen meinasin kuolla metconiin, jossa oli miljoona kierrosta clustereita, hyppynaruja ja leukoja - mutta niissäkin kehitystä tapahtuu pikkuhiljaa. Leuoissa olen päässyt vähentämään kevennystä, joskaan en kokonaan eroon siitä, ja punnerrukset teen enää harvoin polvet maassa.

Painonnostoa olen harjoitellut suhteellisen ahkerasti sekä WODien yhteydessä että tekniikkatunneilla. Työntö sujuu jo lähes rutiinilla ja tempauskin alkaa muistuttaa tempausta. Molemmissa olen myös päässyt lisäämään mukavasti painoja, ja loppusyksystä maksimeita testatessa sain yhteistulokseksi lähes oman painoni verran rautaa.

Uimassa olen käynyt viikottain keväisen tekniikkakurssin ja syyslukukaudella harrastelijaryhmän kokoontumisten ajan. Olen edelleen altaassa porukan hitain, mutta pystyn sentään jo kiinnittämään huomiota sellaisiin asioihin, kuin vartalonkierto, lantion asento, potkun laajuus ja nopeuden säätely, sen sijaan, että yrittäisin vain jotenkuten räpiköidä toiseen päätyyn asti hukkumatta.

Joogaa olen harrastanut aika paljon kotona Yoogaian avulla, mutta nyt syksyllä olen käynyt myös lähes viikottain kuntosalin joogatunneilla. Eksoottisempia joogalajeja, kuten ilma- ja hot joogaa olen harrastanut tilaisuuksien tullen muun muassa Helsingissä käydessäni. 

Parasta tässä vuodessa on ollut se, että olen pysynyt terveenä ja voinut treenata säännöllisesti ilman häiriötekijöitä, jos nyt tavanomaisia flunssia, lihasjumeja ja lomareissuja ei lasketa. Tosin lomillekin pakkaan nykyisin varalta myös treenivaatteet mukaan.

Kuinka teillä on treenivuosi sujunut?

Kommentit

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Sun vuotesi treenit vaikuttaa tosi monipuolisilta. Nostan hattua, että päinvastoin kuin niin moni tuntemani kova treenimuija, sinä jaksat myös pitää huolta liikkuvuudesta ja kehonhuollosta muutenkin. Skit fint! :D

Mulla meni vuosi normiin tapaan aina keskikesälle. Sen jälkeen tuli jooga mukaan kuviin ja loput onkin historiaa. Lopetan salitreenit ja ryhmäliikunnat nyt tältä erää, ja keskityn ulkoilmaliikkumiseen ja siihen joogaan.

Hyvää uutta vuotta Suvi! :) 

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos. :) Hienoo kun kehut mua kehonhuollosta just kun viime viikolla oli oikee jalka kipee ja nyt on vasen... :'D Mutta joo onhan se tavallaan koko homman edellytys, että pitää kroppansa liikkuvana ja toimintakuntoisena, ja toisaalta mulle ainakin venyttely on aina ollut tässä urheiluhommassa se helpoin ja mukavin osuus. 

Onnea uudelle vuodelle, ja teehän jossain kohti vaikka postaus siitä, miten liikuntalajien vaihtuminen on vaikuttanu sun kuntoon! :)

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Teen ilman muuta. Täs tosin just mietiskelen, että pitäisköhän hommata oma spinupyörä... 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.