Tsemppikerho: maaliskuun saldo & Huoleton huhtikuu

Sisunainen

Maaliskuun tsemppikerho-tavoitteeni oli kokeilla vähintään kahta uutta ruokaohjetta viikossa. Kuten blogia seuranneet ovat varmasti huomanneet, tavoite toteutui. Kokeilujen tuloksia voi selata esimerkiksi sivupalkin Tsemppikerho-linkistä.

Mitään koko ruokakulttuuriani mullistavia oivalluksia ei syntynyt, mutta sen huomasin, että pienilläkin variaatioilla saa aikaan erilaista ja maistuvaa ruokaa. Kunhan kevät ehtii pidemmälle ja vihannesten satokausi pääsee vauhtiin, mahdollisuuksia helppoon kotiruuan tuunaamiseen aukenee vielä enemmän. (Siis ihan oikeesti: Cittarissa ei ollut esimerkiksi viime viikolla lainkaan suomalaisia tomaatteja. Arvatkaa huvittaako syödä vihanneksia?)

Toinen tavoitteeni oli kuntoilla edelleen ahkerasti. Tilastoa toki kaunistaa alkukuun hiihtolomareissu, mutta koko kuun saldoksi kertyi:

- 23 kertaa urheilua yhteensä 40 tuntia.

- Tästä hiihtoa on 20 tuntia eli 93 kilometriä (hintsusti melkein harmittaa ettei tullut haettua sitä viimeistä seitsemää kilometriä Äkäslompolossa).

- Kuntosalilla olen käynyt 11 kertaa, mikä tietysti jakautuu käytännössä reilulle kolmelle viikolle, kun hiihtoloman aikana en käynyt kertaakaan.

Toinen tavoitteeni oli panostaa jatkossa myös kestävyysurheiluun, mikä on jäänyt hiihtoloman jälkeen vähän vähemmälle. Proseminaariesitelmää kirjoittaessa on jotenkin tuntunut motivoivammalta lähteä purkamaan turhautumista rautaan kuin lähteä fiilistelemään erittäin pölyistä kevätilmaa. Joogassa ja zumbassa olen kuitenkin käynyt muutaman kerran, ja pyöräilykauden alettua myös hyötyliikuntaa kertyy ihan mukavasti, vaikken sitä Heiaheiaan merkitsekään.

*****

Huhtikuun tavoitteissa on vielä pari muuttujaa, mutta olen jo liittynyt facebookissa Huolettomaan huhtikuuhun. Tapahtuma on samaa sarjaa kuin lihattomat lokakuut ja movemberit ja muut vastaavat, mutta idealla olla yksi kuukausi huolehtimatta turhia. Tässä on ainakin minulle todella paljon tekemistä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.