Uudenvuodentavoite: lisää rautaa!

Sisunainen

Tässä telineessä on suunta vain alaspäin!

Uudenvuodenlupaajien invaasio on ehtinyt meidänkin salillemme mutta ei se mitään, uusi vuosi on hyvä aika aloittaa uudet treenit tai ottaa vanhoihin uusia haasteita.

Viime syksy meni minulta kuntosalilla käymisen suhteen vähän hiimaillessa mm. tämän ruokaremontin takia, mikä alkoi tietyssä vaiheessa todella ottaa päähän. On nimittäin oikeasti ärsyttävää hinkata samaa ohjelmaa samoilla painoilla viikosta ja kuukaudesta toiseen, sen harvan kerran kun salille yleensäkään jaksaa lähteä.

Edellisen talven ajan taas salilla minua motivoi nopea kehitys, kun tuntui että vähän väliä saa lisätä painoja ja muutun koko ajan vahvemmaksi, ja intoa ja energiaa jumppailuun riitti vaikka joka päivä! (Toki tässä kohti lähettäisin aikasiirtymäkännykällä vuoden takaiselle minälleni tekstarin, että muista välillä vähän huilatakin.)

Silloin tällöin salilla käyminen on toki parempi kuin ei mitään, mutta näköjään minulla ei riitä motivaatiota ilman (sopivan suuruisia) haasteita. Nyt kun elämä muuten alkaa taas olla suunnilleen kunnossa, on aika panostaa jälleen liikuntaan ja hieman uudistaa salitreeniä. Tästä lisää kunhan saan uuden ohjelman laadittua.

 

Tässä vaiheessa julistan virallisen uudenvuodentavoitteen - en lupauksen koska lupauksia ei saa rikkoa, mutta tavoitteessa riittää että pyrkii parhaansa mukaan sitä kohti:

Käyn salilla säännöllisesti, ja muistan lisätä painoja aina kuin mahdollista; eli toisin sanoen pyrin nostelemaan rautaa määrän ja laadun suhteen niin, että jotain vaikutusta alkaisi taas näkyä ja tuntua.

En anna pienten vastoinkäymisten lannistaa, vaan jään kotiin vasta kun kroppa tai mieli oikeasti ei ole kykenevä vastaanottamaan rasitusta.

Muistan syödä riittävästi ja riittävän laadukasta ruokaa, jotta kehollani on riittävästi poltto- ja rakennusainetta suhteessa nosteltuihin rautaesineisiin.

En unohda myöskään aerobista enkä kevyempää palauttavaa liikuntaa, kuten bokwaa, joogaa, pilatesta ja rauhallista lenkkeilyä.

 

Tällä reseptillä on tarkoitus saada sekä kroppaa fyysisesti vahvemmaksi että lisää energiaa ja hyvää oloa kaikin puolin!

 

Onko lukijoilla tavoitteita "uudelle" treenikaudelle? Mikä teitä motivoi liikkumaan, ja mitä teette jos motivaatio katoaa?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.