Uudet kengät

Sisunainen

Niin, ne kengät. Ostin vähän aika sitten edellisessä postauksessa vilahtaneet Reebokin Nano 4.0 crossfit-kengät. Siihen asti olin kulkenut treeneissä Niken Free -tossuissa (en muista tarkempaa mallia), mutta niiden tietyt ominaisuudet - lievä jalassa lonksuminen ja ulkopinnan liukkaus - olivat alkaneet ärsyttää, joten päätin sijoittaa lajinmukaisiin kenkiin.

Kyseinen malli on varsin suosittu crossfit-salillani, enkä enää itse kokeiltuani ihmettele yhtään miksi. Aikaisempiin salikenkiini verrattuna nämä pysyvät todella napakasti ja tukevasti jalassa, ilman että kenkä kuitenkaan puristaa tai hiertää mistään kohti. Materiaali on tukevan ja kestävän oloista, ja pito sekä lattiaa vasten että varsinkin köyttä kiivetessä on erittäin hyvä.

Pienenä yllätyksenä minulle tuli se, että näissä kengissä kantapohja oli vanhoja selvästi matalampi, mikä teki kyykyistä alkuun todella eri tuntuisia. Parin treenin jälkeen kuitenkin totuin tähän, enkä enää vaihtaisi takaisin. Litteämpi ja napakampi pohja antaa jalalle tukevamman "otteen" lattiasta, mikä myös vakauttaa asentoa raskaammissa nostoissa. Ainoastaan joissain hyppy- ja juoksulajeissa vanhojen kenkien suuremmasta iskunvaimennuksesta oli ehkä hienoista lisäetua.

Kenkiä valitessa koon kanssa kannattaa olla tarkkana: minulle puoli kokoa isompi ei ollut riittävän napakka, kun taas puoli kokoa pienemmissä varpaat hiertyivät ikävästi kärkeä vasten. Väreissä taas riittää valinnanvaraa päänvaivaksi asti.

Kokonaisarvosana: Suosittelen lämpimästi, jos harrastat crossfitia vähänkin tosissaan. Toiminee myös perinteisessä saliharjoittelussa, joskin silloin osa ominaisuuksista (kuten pito köyttä vasten) on turhia.

Kuvat Reebokin sivuilta.

 

Kommentit

Aasara
Kunnon Mamma

Ooh, hienot! En harrasta crossfittiä, saanko hankkia nämä silti?! ;)

Suvi K.
Sisunainen

Tottakai. :D Niinkun sanoin, uskoisin että pelittävät ihan hyvin myös tavan punttitreeneissä.

eepos

Ay ay ay miten siistit! Oon niin innoissani siitä, että nykyään saa niin makeen näköisiä urheilukenkiä, jotka ovat kuitenkin teknisesti laadukkaita <3 Minäkään en ole crossfittaaja, vaan hyvin vahvasti hulluna juoksuun ja nyt sun postaus inspiroi mut käymään vielä Sports Basementissa tsekkaamassa, olisiko siellä vielä yhdet tietyt maastojuoksukengät jäljellä... 

Tutkiskelin äsken enemmänkin blogiasi ja aihepiirien perusteella tulen kyllä seurailemaan jatkossakin menoasi! Ihanaa lukea toisen urheilusta ja hyvistä elämäntavoista innostuneen opiskelijan juttuja. Ite oon aika uusi vielä Lilyssä, ja ajattelin että blogissani Bluumissa saattaisi ainakin reseptien puolesta olla jotain sinuakin kiinnostavaa - olisi kiva kuulla mielipiteitäsi :)

Suvi K.
Sisunainen

Kiva kun tykkäät! :) Ja ilman muuta tutustun sunkin blogiin.

Se on joo loistavaa että saa kivoja urheiluvaatteita ja kenkiä; jopa juoksulenkkareita joilla kehtaa liikkua ihmisten ilmoilla. :)

eepos

Joo mähän viipotan päivittäin menemään lenkkareissa ja leggingseissä :P

Ilana

Tuo Nanojen mitoitus on kyllä ihan arvoitus. Meijän boksin FB-ryhmässä kyseli just yksi tyttö siitä ja sai vastaukseksi kaikkea mahdollista: toisten mielestä ne ovat tavallista pienemmät, toisten mielestä tavallista isommat, muutaman mielestä ihan normaalia kokoa. Mulla Nanot on ainoat kengät kokoa 37 - ihan kaikissa muissa kengissä kokoni on 38. Onneksi ne sai vaihtaa ilmaiseksi, kun en aluksi valmentajan neuvosta huolimatta uskaltanut tilata pienempää kokoa.

Suvi K.
Sisunainen

Mulla noi on about samaa kokoa kuin muutkin kengät, tosin esim. lenkkarit on vähän isompia jotta jäisi askelvaraa. Ehkä se ero tulee muihin urheilukenkiin nähden siitä, että noihin ei ole tarkoitus jättää niin paljoa väljyysvaraa? Tottakai myös oman jalan malli vrt. kengän malli vaikuttaa; mulle yks toinen Reebokin malli ei sopinut ollenkaan, kun se oli joko liian leveä, tai varpaat ei olis mahtuneet, jos otti pienemmän koon.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.