Vadelmainen raakasuklaakakku

Sisunainen

Terveisiä uudenvuodenillalliselta! Tämä kakku oli kahden alunperin raakakakkuihin varsin skeptisesti suhtautuvan koemaistajan (mukaanlukien allekirjoittanut) mielestä sen verran hyvää, että ohje täytyy jakaa nyt heti!

Useimmissa raakakakuissa on minun kannaltani se ongelma, että ne sisältävät pähkinöitä, joille olen allerginen. Nyt kuitenkin halusin tehdä raakasuklaakakkua, koska pari päivää sitten ostin raakakaakaota, ja totesin tulleeni törkeästi huijatuksi: miksei kukaan ole ikinä kertonut, että se on paljon parempaa kuin "tavallinen" kaakao?! Tästä lähin syön siis pelkästään raakakaakaota ihan vain maun vuoksi, ravintoarvoista puhumattakaan.

Mutta takaisin kakkuun: päätin lähestyä asiaa samalta kannalta kuin kaikille tuttuja kaurasuklaapalloja, mutta yhdistää taikinaan vadelmia mehevyyttä ja raikkautta tuomaan. Tämä kakku on erittäin helppo valmistaa, ja kuten jo sanoin, ainakin kahden hengen koeyleisömme mielestä varin maistuvaa!

VADELMAINEN RAAKASUKLAAKAKKU
4-6 annospalaa

1,5 dl vadelmia, tuoreita tai suomalaisia pakastettuja
2 dl kaurahiutaleita, tarvittaessa gluteenittomia
1 rkl raakakaakaojauhetta
½ dl ruokosokeria tai maun mukaan
50 g luomuvoita tai margariinia
(tomusokeria koristeluun)

Sekoita kaikki aineet ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Sokerin määrä riippuu vadelmien makeudesta; maista ja lisää vähitellen.
Painele massa leivinpaperilla peitettyyn vuokaan ja jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.