Viikonloppu Zadarissa

Sisunainen

Parin sateisen ja opiskeluntäyteisen viikon jälkeen lähdimme parin vaihtariystäväni kanssa viikonlopuksi todella tarpeeseen tulleelle minilomalle Zadariin. Zadar on pieni kaupunki Kroatian rannikolla, vain muutaman tunnin bussimatkan päässä Zagrebista. Viikonlopun suunnitelma oli ennen kaikkea rentoutua - ja siihen Zadar sopii loistavasti.

Suurimman osan aikaa vietimme vanhankaupungin katuja kierrellen, ravintoloissa ja kahviloissa istuskellen ja kaupungin ehkä kuuluisinta nähtävyyttä, meriurkuja ihmetellen. Kyseessä on laiturin sisään rakennetut "urut", jotka soittavat musiikkia aaltojen tahtiin. Samalle paikalle myös kokoontuu päivittäin ihmisiä ihastelemaan auringonlaskua, joka kieltämättä oli vaikuttava!

Lauantaina kävimme myös meressä uimassa; tällä kertaa siellä tarkeni jopa vähän aikaa ollakin, joskin vesi oli edelleen aika kylmää. Sunnuntaina taas ystäväni olivat ilmoittautuneet Wings for Life -juoksutapahtumaan, mutta itse kuulin siitä vasta kun ilmoittautuminen oli jo sulkeutunut. Kenties hyvä niin, koska olisin saattanut olla jopa tarpeeksi hullu lähteäkseni kisaan, vaikka en todellakaan harrasta juoksua. Oma urheiluosuuteni jäi uinnin lisäksi rannalla - tai sen kivikkoisuuden vuoksi suurimmaksi osaksi uimarannan viereisellä nurmikolla - joogaamiseen.

Sunnuntaina juoksukisan jälkeen teimme pienen retken läheiselle Dugi-saarelle Salin pikkukylään. Paikka oli erittäin viehättävä, ja maisemat lauttamatkalla kauniita! Suurkaupungin hälinästä pois pääseminen viikonlopuksi tuntui muutenkin todella rentouttavalta.

 

Kommentoi