Ajatusten kääntäminen


Kuuntelin taannoin Saku Tuomisen kirjan ”Kaikki on hyvin huolimatta siitä, miten kaikki on”. Teoksessa Saku pohtii ajatusten kääntämistä ja suuntaamista positiiviseen elämän haastavissa tilanteissa. Tästä inspiroituneena yritin harjoittaa periaatetta oman elämäni viimeaikaisiin vastoinkäymisiin.

Korona muutti (välillisesti) työtilanteeni

Ilman työtilanteen radikaalia muutosta, en olisi uskaltanut hypätä yrittäjäksi. Se ei ollut ainoa niitti työntekijäuralleni, mutta kuitenkin se viimeinen. Nyt olen onnistuneesti yrittänyt jo lähes kaksi kuukautta ja saanut säilytettyä kohtuullisen tulotason homman alkutekijöistä huolimatta. Ennen kaikkea, olen todistanut itselleni, että a) pystyn tähän ja b) tää on superkivaa!

Väsymys ja uupumus

Olen ollut 2020 tosi väsynyt ja tähän on monia syitä. Työn kuormittavuus, koiranpentuarki, tavoitteellinen kisatreeni, korona jne. Voisin vaipua epätoivoon toipumisen jatkuessa edelleen ja oireillessa päivinä, jolloin en jaksa tehdä juuri mitään. Sen sijaan, voin suhtautua asiaan ajattelemalla, miten viisas kroppani on, kun pakottaa mut lepäämään ennen kun keho laittaa rasituskierteelle täyden stopin. Nyt vaan pitää opetella kuuntelemaan sitä tarkemmin ja toimia tunteen mukana.

Stressiä menoista

Tuon edellämainitun uupumisen myötä, mua on alkaneet helposti stressata kalenterissa olevat (kivatkin) menot. Saatan jännittää etukäteen, onko mulla silloin tarvittavan energinen päivä tai ehdinkö valmistautua riittävästi, jos olen sopinut lenkin kaverin kanssa tai on tärkeä (etä)tapaaminen. Yritän kääntää ajatuksiani parhaillaan niin, että on kiva kun on tekemistä. Ja kokemuksien kautta huomaan noiden menojen aina piristävän mua lopulta, on lähtötunne mikä tahansa.

Kitkaa ihmissuhteissa

Yksi negatiivisia tunteita aiheuttava asia on kaikenlainen kitka ihmissuhteissa. Mulla oli esimerkiksi kesällä epäselvyyksiä isosiskoni kanssa, joita setvimme useamman päivän. Keskustelu tuntui välissä tosi pahalta, mutta lopulta saimme molemmat sanottua sisälle patoutuneita asioita rohkeasti toisillemme ääneen. Nyt ajattelenkin, että kaikki ilman puhdistaminen ihmissuhteissa kannattaa. Se tuo tilaa uudelle ja helpottaa tulevaisuuden kommunikaatiota, kun oppii toisen tapoja käsitellä asioita ja saa rohkeutta kertoa ajoissa omaa mieltä hiertävät jutut.

Epäonnistuminen treeneissä

Viime syksynä katutanssin SM-kisojen ollessa vaan parin viikon päässä, mulla oli parit treenit, joissa koin epäonnistuneeni. Tunsin toisaalta pettymystä itseeni, toisaalta pettäväni kisajoukkueeni mokailemalla koreoissa, joita olimme treenanneet kuukausia. Samoihin aikoihin homma takkusi myös futistreeneissä. Kun ajattelen tapahtumia nyt, voisin kääntää ajatukseni niin, että epäonnistumiset auttoivat keskittymään kohtiin, jotka olivat mulle ne vaikeimmat. Näin ne jäivät mieleen ja saatoin viilata ne kuntoon ennen kisoja, joissa voitimme kultaa. Futiksen osalta taas koen toisaalta nykyään rentouttavana olla välillä tosi huono. Harrastus ei ole kilpailua, jolloin voin kaikessa rauhassa mokata, opetella ja tulla paremmaksi pidemmän ajan kuluessa.

Onko sulla ollut viime aikoina haasteita, joihin voisit soveltaa ajatusten kääntämisen tekniikkaa? Tai ootko lukenut/kuunnellut tuon Saku Tuomisen uuden kirjan?

Noora

Lue myös:

Voiko mielentilan valita

hyvinvointi mieli kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *